7.6 C
Gjilani
Friday, December 6, 2019

Gjilani prezanton mundësitë për investime në Konventen me Bizneset e Diasporës

  Komuna e Gjilanit në Konventen me Bizneset e Diasporës, e cila është mbajtur për dy ditë me radhë, ka prezantuar mundësitë për investimet në...

Bankat shtylla kryesore e zhvillimit ekonomik të Kosovës

  Shoqata e Bankave të Kosovës merr pjesë në manifestimin e shënimit të 20 vjetorit të themelimit të BQK-së. Me rastin e shënimit të 20 vjetorit...

Ymeri: Ka dyshime se kompanitë e sigurimeve janë marrë vesh për rritje të çmimit

Sakip Ymeri, drejtor në Autoritetin Kosovar të Konkurrencës, në “Express Intervistën” në KTV ka deklaruar se ka dyshime se kompanitë e sigurimeve janë marrë...

Sa e duam bashkimin? Një sondazh interesant për raportet Shqipëri-Kosovë

Në Kosovë është publikuar një sondazh që sjell të dhëna të detajuara për raportet mes Shqipërisë dhe Kosovës për disa prej çështjeve themelore. Sondazhi...

Shteti duhet ta trajtojë me seriozitet sektorin privat

  Kryetari i Sindikatës së Sektorit Privat, Jusuf Azemi, ka thënë se qeverisjet e Kosovës nuk e kanë trajtuar asnjëherë me seriozitet sektorin privat. Ai ka thënë...

Në tremujorin e tretë konsumi i energjisë elektrike në Kosovë shënoi rritje për 11.80...

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Bilancin i Energjisë” për tremujorin e tretë të vitit 2019. Sipas këtij raporti, gjatë tremujorit të tretë...

Krasniqi:Bankat me tarifat e tyre po vështirësojnë veprimtarinë e bizneseve

  Oda e Afarizmit të Kosovës nëpërmjet një konference për media ka shprehur shqetësimin lidhur me problemet e bizneseve me Bankën Qendrore të Kosovës dhe...

Punësimi, sfidë e Kosovës në Agjendën Evropiane

  Sektori i punësimit sipas ndërkombëtarëve është njëra nga instrumentet dhe sfida kyçe në rrugën e integrimit të Kosovës drejt Bashkimit Evropian Ambasadorja e Holandës në...

Edhe pas rritjes së pagave, arsimtarët kosovar nuk do të jenë më të paguarit...

  Nga muaji dhjetor do të vihet në zbatim ‘Ligji i Pagave’, ku përfitues do të jenë edhe punëtorët e arsimit.  Me rritje të pagave, mesatarja...

Punëtorët e sektorit privat duan paga mbi 350 euro, paralajmërojnë protesta

  Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës ka mbajtur takim me kryetarë të disa shoqatave sindikale, ku u bisedua për gjendjen e keqe...