7.6 C
Gjilani
Saturday, June 23, 2018

Kamy nga Parisi në Berlin, në kërkim të unitetit të Europës

  Në 1955, shkrimtari i madh francez ka mbajtur këtë fjalim në Athinë, në një diskutim për Europën, mes plagëve të vjetra dhe shpresave të...

Vargjet Gri

  Kosovare KRASNIQI  (Izet Abdyli, “Gri”, Art Club “Rifat Kukaj”, Prishtinë, 2018) Në fushën e letërsisë, përsosmëria e artit letrar arrihet përmes poezisë. Poetët janë ata të...

“Wall Street Journal”: Ismail Kadare, ndërgjegjia e popullit të tij

  “Wall Street Journal” në një artikull të titulluar “Ismail Kadare, ndërgjegjja e popullit të tij”, merret me letërsinë e shkrimtarit dhe raportin e tij...

Gratë shkrimtare

  Elife LUZHA Margjinalizimi, apo pengimi i grave që të jenë pjesë e veprimtarive të përbashkëta shoqërore, është jo vetëm shkelje e së drejtës universale ndaj...

Kadare nderohet me ҫmimin e karrierës akademike

  “Krijimtaria e Kadaresë mbetet “buka” shpirtërore, që ka ushqyer imagjinatën dhe ka rifrmatuar përmasat e munguara të lirisë individuale të çdo shqiptar”. Ishin këto fjalët...

Dita e Çlirimit të Gjilanit u shënua me koncert të madh festiv

  Komuna e Gjilanit në bashkëpunim me ansamble të ndryshme nga Gjilani dhe qytete të ndryshme, me këngë e valle kanë shënuar mbrëmë deri vonë...

Kamy nga Parisi në Berlin, në kërkim të unitetit të Europës

  Në 1955, shkrimtari i madh francez ka mbajtur këtë fjalim në Athinë, në një diskutim për Europën, mes plagëve të vjetra dhe shpresave të...

Rrahmani: Ndihma e shtetit për librin vazhdon të bëhet keq

Shkrimtari e botuesi Nazmi Rrahmani thotë se libri sot në Kosovë ka tirazh relativisht të vogël, prandaj edhe çmimi i librave del më i...

Në Gjilan hapet ekspozita që simbolizon lirinë e Kosovës

  Në Komunën e Gjilanit aktiviteti tjetër në shënim të Ditëve të Lirisë, ishte edhe akspozita kolektive e krijuesve gjilanas të cilët kanë paraqitur në...

Gjilan: AKV “Gjilani”, fitues i vendit të parë në Festivalin “Kaçaniku 2018”

Ansambli i Këngëve dhe Valleve (AKV) “Gjilani”nga Gjilani, është fitues i vendit të parrë, në festivalin “Kaçaniku 2018’’, ku edhe është paraqitur me këngë...
-->