7.6 C
Gjilani
Saturday, June 23, 2018

Presidenti i 45-të i SHBA-ve, z. Donald Trump

Shkruan: Flurim Arifi Donald Trump, është Presidenti i 45-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ai po ashtu është një ndër ndërmarrësit më të njohur...

Edhe një emër pa/për shqiptarët në IRJM

  Zeqir Vica Nuk habitem aspak me partitë “politike” shqiptare në IRJM që nuk kanë asnjë qëndrim serioz politik karshi ndërrimit të emrit të shtetit. Këta...

Zonjat mund të kalojnë edhe nëpër të kuqen…

  Fadil Lepaja Shoqatat kërkojnë dorëheqje. Semaforët duhet të japin dorëheqje. Është antidemokratike, duhet çdo kund me vu rrethrrotullime. Rrotullohu, rrotullohu derisa të merren mentë dhe...

Milionerët politikë dhe të varfërit

  Rexhep Qosja ​Kosova e Re, shtet i lirë e i pavarur, por me sovranitet ende të gjymtuar, ka mjaft risi. Njëra prej këtyre risive të...

Inspekcioni duhet të i ‘’surprizojë’’ furrat dhe pronarët e tyre

Fikri Mehmeti Të jetosh në një vend ku pjesa dërmuese e qytetarëve nuk qëndrojnë mirë ekonomikisht, dhe pa pasur arsye konkrete të vendosësh ngritjen e...

Ezani dhe Kibla, përse janë kaq të rëndësishëm për myslimanët!?

  Mustafa Bajrami Ezani dhe Kibla janë dy simbolet më të rëndësishme në jetën e myslimanin. Janë frymëzues indikativë dhe orientues në kohë dhe hapësirë. Në...

Një falënderim i domosdoshëm për dhuruesin e dhuntive!

Femi HALIMI Tri fjalë shqipe të mrekullueshme që në të folur ngatërrohen të shumtën, tregojnë tri mënyra të qasjes tonë në temë. Të shikohet do të...

Ylli i futbollit bashkëkohor të Kosovës, Fadil Vokrri u bë rituali i fluiditetit dhe...

  Shkruan: Skënder MULLIQI Është detyrë e jona njerëzore, humane e patriotike që të shkruajmë dhe t’i përkujtojmë njerëzit meritor të kombit, njerëzit që kanë sakrifikuar...

Aktet e mëdha historike i kanë edhe akterët e tyre

  Shpresa Kurteshi-Emini Muaji qershor është një ditë me rëndësi të veçantë për Gjilanin dhe qytetarët e Gjilanit. 19 vite më parë, me gjithë ngrohtësinë e...

Tradhtarët i kemi këtu

  Marin Mema Teksa e gjithë bota mburret me historinë e saj, ne shpesh dukemi të kompleksuar për të kujtuar e shpluhurosur gjurmët që vijnë nga...
-->