Kryetari i KBI-së në Gjilan ka ligjëruar në tryezën: “Religjioni dhe Shoqëria Sekulare”

0

Nën organizimin e OSBE -së, në tryezën me temë “Religjioni dhe shoqëria sekulare” ligjëroi kryetari i KBI në Gjilan, Naim Aliu i cili shtjelloi përvojat e tija personale në shoqëritë sekulare, e në theks të veçantë vizita e tij në SHBA si vend më demokratik në botë.

Tryezën e udhëhoqi Arijeta Rrotlla ,zyrtare e qendrës së OSBE në Gjilan. Fjalën hyrëse në emër të OSBE e mbajti James Lyon, Drejtori regjional i OSBE – Qendra në Gjilan. Në emër të Komunës së Gjilanit foli nënkryetari i Komunës së Gjilanit, Arbër Ismajli i cili theksoi se Gjilani është qytet model në funksionimin e religjionit në shoqërinë sekulare dhe promovimin e dialogut dhe themelimin e partneritetit në mes komunës dhe komuniteteve fetare në rajonin e Gjilanit.

Këtij debati i kontribuuan edhe Naim Bllaca përfaqësues i kishës protestante, Dragana Petroviq nga OJQ ” Moravski Biser”, Halit Rexhepi nga KKSB, Sali Fazliu drejtor i Kadastrat, Arjeta Maka nga shoqëria civile etj./GJILANI.INFO/

 

PËRGJIGJU