Monday, July 13, 2020

Kandiq: Kosova ta shfrytëzojë pranimin e fajit nga Ojdaniq

    Beograd, 29  janar 2013 - Gjykata e Hagës ka njoftuar se gjenerali serb Dragolub Ojdaniq ka pranuar dënimin prej 15 viteve burg për shkak të...

Jahjaga: Heqja e përmendores – kundërshtim i vullnetit të qytetarëve

    Prishtinë, 20 janar 2013 - Zyra e Presidentes së Republikës së Kosovës vlerëson se heqja e përmendores është në kundërshtim me të drejtat themelore të...

Viti 2014, – vit i shpresës dhe ndryshimeve pozitive për Gjilanin

 Gjilan, 19 janar 2013 -Në konferencën e radhës, Lutfi Haziri, kryetar i degës së LDK-së në Gjilan, dhe njëherit deputet i Parlamentit të Kosovës,...

Dashnia mes vëllëzërve

  Dy vëllëzër po rrinin bashkë. Ndërkohë vëllai i vogël nis e ankohet. Vëllai i vogël : - Nuk shtyhet jeta kështu, jam njeri pa fat...! Vëllai...

Fjalë të urta

  Njeriu pa shkollë, është si pema e egër. S'tunden malet me përralla . Pas lufte të gjithë bëhen trima. Në portën e të shurdhit mos trokit. Mos u...

Hasa shkon mysafir te Muja

  Hasa shkon mysafir te Muja. Bërtet me të  madhe : o’ Mujë, o’ Mujo a je këtu more ? Jo, i thotë Muja, nuk jam këtu. Hasa:...

Dëshmi e shqiptarisë së Toplicës

      Në të kthyer nga Shala e Drenicës bashkëudhëtari ngiste kamionin e Ndërmarrjës Ndërtimore " Ramiz Sadiku ". Atje kishte transportuar material ndërtimor për shkollë...

Paret nënsjetullë

Pse bjondet i fusin paret nënsjetullë? Për të  thënë që i kanë fitu me djersë!

Pirja e duhanit ka tri të mira

- Nuk të hanë qentë. - Nuk të vjedhin hajdutët natën. - Nuk të plakë. Ja pse: - Nuk të hanë qenët, sepse duhet të ecësh me shkop. -...

Kumbara Kamber

  ( Humor: Ngjarje e vërtetë ) Kumara Kamber ishte një burr i mirë ! Ishte sprovuar shumë në jetë, derisa kishte nxjerrë djemtë në Zvicërr....