7.6 C
Gjilani
Wednesday, June 26, 2019

Pse unaza mbahet në gishtin e katërt?

  Një legjendë kineze ka arritur të shpjegojë në një mënyrë shumë bindëse:Gishti i madh përfaqëson prindërit. Gishti tregues përfaqëson vëllezërit, motrat dhe miqtë. Gishti...

Fjalë të urta popullore

    - Mëso sa je i ri, se kur plakesh s'ke dobi. -Fjalë me vlerë, ku të gjesh merr. -I pësuari, i mësuari. -Libri ashtë arma e të...

Aforizma për dashurinë

  -Ata që dashurojnë ose nuk dyshojnë për asgjë,ose dyshojnë për të gjitha       {Balzak} -Dashuria është pëlhurë natyrore  e qëndisur nga përfytyrimi  ...

Gruaja dhe Nastradini

  Një nate gruaja u zu me Nastradinin, i dha të shtyrë dhe e rrokullisi nëpër shkallë. Komshia e ndjeu zhurmen dhe të nesermen e pyeti Nastradinin. -...

Kartolinë nga Shqipëria

  Ç’kuptojnë shqiptarët me demokraci? Është interesante se ndryshimi politik i vitit 1991, prej shumëkujt përshkruhet si “ardhja e demokracisë”, por perceptimi i përmirësimeve në...

Reportazh në qytetin më magjik të Europës

  Qyteti i Venecias ndryshe quhet qyteti i urave dhe i psherëtimave, qyteti i dashurive dhe i gondolave të rralla, si në asnjë vend tjetër...

Humoreskë: ngjarje e vërtetë – MARMELLATA!

  Në ato kohë, në shitore prunë marmelatë! Baca Shefki, shitësi, e nxirrte me një lugë nga një teneqe e madhe ngjyrë ari. Njerëzia blinin-një...

Davies: Rezistenca ndaj antibiotikëve, katastrofë për mjekësinë

  Rezistenca ndaj antibiotikëve do të shënonte një kërcënim katastrofik ndaj mjekësisë dhe do të nënkuptonte kërcënim edhe për jetën e pacientëve nga infeksionet post-operative,...

Varrosen viktimat e dhunës në Egjipt

Port Said, 4 mars 2013 - Mijëra banorë të qytetit egjiptian Port Said kanë marrë pjesë në varrimin e disa personave të vrarë në përleshjet...

Kandiq: Kosova ta shfrytëzojë pranimin e fajit nga Ojdaniq

    Beograd, 29  janar 2013 - Gjykata e Hagës ka njoftuar se gjenerali serb Dragolub Ojdaniq ka pranuar dënimin prej 15 viteve burg për shkak të...
-->