7.6 C
Gjilani
Monday, March 25, 2019

Marrëveshje me MZHE për të ndihmuar shkollat në Pozheran e Viti

  Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti, ka nënshkruar, sot, një marrëveshje mirëkuptimi me Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik (MZHE) të Republikës së Kosovës, me...

Ahmeti: Brenda muajit policët do të pajisen me armë të gjata

Një numër i patrullave të policisë së Kosovës shumë shpejt do të pajisen me armë të gjata. Në këtë mënyrë po tentohet që të rritet...

TIKA rikonfirmon gatishmërinë për ndërtimin e çerdhes në qendër të Gjilanit

  Organizata Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) ka ofruar gatishmërinë për mbështetjen ndaj Komunës së Gjilanit në sektorin e arsimit, në veçanti për ndërtimin...

Rreth 400 ankesa kundër prokurorëve dhe gjyqtarëve

  Për 11 muaj në Zyrën e Prokurorit Disiplinor janë dorëzuar rreth 274 ankesa kundër gjyqtarëve dhe 92 kundër prokurorëve. Njohës të çështjeve të drejtësisë...

Komunitetet në Gjilan nuk kanë vërejtje në gjendjen e sigurisë

  Komiteti për komunitete ka shqyrtuar të enjten draft-planin e punës për vitin 2019, të cilin e ka prezantuar kryesuesi Kemal Shahin dhe pas një...

Një shkallëzim filozofik i veshur poetikisht

  (Rreth vëllimit poetik “Ditët s’janë një”, të autores Sadete Tërnava – Osmani) E bukura vetë e arsyeton ekzistencën e saj. /Emerson/ Vlerësimi i një vepre letrare duhet...

Nxënësit e shkollës “Kenan Halimi”në Skifteraj, përfitues të një donacioni

  Shkolla e Mesme e Ulët “Kenan Halimi” është shkolla e radhës që përfiton një donacion nga Fondacioni Kosovë-Luksemburg, e që ka të bëjë me...

Aprovohet projektligji për mësimdhënësit e viteve të 90-ta

Komisioni për Buxhet dhe Financa i ka dhënë “bekimin” projektligjit për statusin e punëtorëve të arsimit shqip të viteve 1990-të. Me këtë rast, ministri i...

Djali hyn borxh, ia kërcënojnë nënën

  Policia njofton se në Gjilan një femër ka njoftuar se dy persona të dyshuar kanë ardhur tek shtëpia e saj për të kërkuar djalin...

Emërllahu: Deponitë ilegale të mbeturinave shqetësuese për qytetarët

  Janë të shumta rastet kur qytetarët ilegalisht formojnë deponi dhe hedhin mbeturina të ndryshme në hapësira publike, por të pakta janë rastet, kur gjobiten...
-->