7.6 C
Gjilani
Wednesday, May 22, 2019

Rreth 400 ankesa kundër prokurorëve dhe gjyqtarëve

  Për 11 muaj në Zyrën e Prokurorit Disiplinor janë dorëzuar rreth 274 ankesa kundër gjyqtarëve dhe 92 kundër prokurorëve. Njohës të çështjeve të drejtësisë...

Komunitetet në Gjilan nuk kanë vërejtje në gjendjen e sigurisë

  Komiteti për komunitete ka shqyrtuar të enjten draft-planin e punës për vitin 2019, të cilin e ka prezantuar kryesuesi Kemal Shahin dhe pas një...

Një shkallëzim filozofik i veshur poetikisht

  (Rreth vëllimit poetik “Ditët s’janë një”, të autores Sadete Tërnava – Osmani) E bukura vetë e arsyeton ekzistencën e saj. /Emerson/ Vlerësimi i një vepre letrare duhet...

Nxënësit e shkollës “Kenan Halimi”në Skifteraj, përfitues të një donacioni

  Shkolla e Mesme e Ulët “Kenan Halimi” është shkolla e radhës që përfiton një donacion nga Fondacioni Kosovë-Luksemburg, e që ka të bëjë me...

Aprovohet projektligji për mësimdhënësit e viteve të 90-ta

Komisioni për Buxhet dhe Financa i ka dhënë “bekimin” projektligjit për statusin e punëtorëve të arsimit shqip të viteve 1990-të. Me këtë rast, ministri i...

Djali hyn borxh, ia kërcënojnë nënën

  Policia njofton se në Gjilan një femër ka njoftuar se dy persona të dyshuar kanë ardhur tek shtëpia e saj për të kërkuar djalin...

Emërllahu: Deponitë ilegale të mbeturinave shqetësuese për qytetarët

  Janë të shumta rastet kur qytetarët ilegalisht formojnë deponi dhe hedhin mbeturina të ndryshme në hapësira publike, por të pakta janë rastet, kur gjobiten...

Hashani: Shkaktarët e zjarreve do të përballen me masa ligjore

  Për shkak të temperaturave të larta dhe motit të thatë, ka ndodh që zjarret të dalin edhe jashtë kontrollit duke shkatërruar: male, fusha, plantacione...

Gjilan: Kuvendi ndahet te komisionet e ndërmarrjeve publike

  Kuvendi Komunal i Gjilanit, nën kryesimin e Shpresa Kurteshit-Eminit, ka mbajtur të mërkurën seancën e radhës, ku ka shqyrtuar raportin financiar për periudhën janar-shtator...

Pesëdhjetë pensionistë nga Gjilani në ekskurzion relaksues njëditor

  Janë nisur, sot, për një ekskurzion njëditor 50 pensiontë të Organizatës Komunale të Pensionistëve dhe Invalidëve të Punës (OKPIP) në Gjilan. Metush Dubova, drejtor i...
-->