7.6 C
Gjilani
Monday, March 25, 2019

Ligji për gjuhën shqipe do të dërgohet për publikim në Gazetën Zyrtare

  Kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi, ka thënë se Ligji për përdorimin e gjuhëve do të dërgohet për publikim në Gazetën Zyrtare, kur...

Nishani kërkon që të respektohen të drejtat e shqiptarëve në Maqedoni dhe Luginë

  Presidenti Bujar Nishani priti sot pasdite në një takim Komisioneren e Lartë të OSBE-së për Pakicat Kombëtare, Astrid Thors. Situata në Maqedoni, raportet ndëretnike dhe...

Shqiptarët e luginës presin sjellje ndryshe nga qeveria e re

  Deputeti Riza Halimi (Partia e Veprimit Demokratik) pret nga Qeveria e re serbe të jetë pjesëmarrëse e drejtpërdrejtë në zgjidhjen e problemeve të shqiptarëve...

Kryeministrat e Greqisë me origjinë shqiptare

Gjithnjë nga historia kemi mësuar se shqiptarët kanë bërë karrierë udhëheqëse politike në Turqi, Rumani, Itali, Egjipt. Por, shumë pak është shkruar dhe folur...

“Shqiptarët po armatosen”, kështu raportuan mediat serbe për automjetet ushtarake të ardhura nga SHBA-ja

Ardhja e makinave ushtarake nga SHBA-ja në Kosovë është bërë lajm edhe në mediat serbe. "24 automjete ushtarake arrijnë nga SHBA në Kosovë", është titulli i pjesës...

Kroacia tërheq akuzën ndaj Serbisë, me kushtin e të zhdukurve

  Ministrja për Çështje të Jashtme dhe Evropiane e Kroacisë, Vesna Pusiq, ka thënë se Qeveria kroate është e gatshme të bisedojë me Serbinë për...

Tetova nën premtimet e partive shqiptare

Partitë politike pjesëmarrëse në zgjedhjet e 11 dhjetorit kanë vazhduar me fushatën elektorale nëpër vendbanime të ndryshme të Maqedonisë duke dhënë premtime të shumta...

Partitë politike në Maqedoni jotransparente

Megjithëse të obliguara me ligj, asnjëra prej partive politike, kryesisht ato në pushtet, VMRO DPMNE dhe BDI, nuk i kanë prezantuar raportet vjetore për...

Opozita nuk beson se Maqedonia mori ftesë për anëtarësim në NATO

Qeveria e Maqedonisë ka thënë se pas marrjes së ftesës për anëtarësim në NATO, do të vazhdojë me përkushtim në realizimin e obligimeve deri në konkretizimin...

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, ka pritur në Shkup ambasadoren e...

  Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, ka pritur në Shkup ambasadoren e Zvicrës në Maqedoni, Sibel Suter Tejada, me të cilën ka...
-->