Monday, July 13, 2020

Zeka: 45 për qind e bizneseve në Kosovë kanë ndërprerë aktivitetin

  Ndonëse nuk ka pajtim për ndikimin e pandemisë në ekonominë e Kosovës, kryetari i Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë, Arian Zeka, ka thënë se...

Kurtishaj: Qeveria e Kosovës urgjentisht të mbështes sektorin privat

  Që nga shfaqja e pandemisë Covid19, në Kosovë, sektori privat është dëmtuar shumë dhe nuk është përkrahur sa duhet për të qëndruar në këmbë....

Azemi: Rreth 40 për qind e mjeteve nga pakoja emergjente janë keqpërdorur

  Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat, Jusuf Azemi, ka ngritur sot shqetësimet e tij në lidhje me zbatimin e pakos emergjente fiskale,...

Gjilani i ofron bashkëpunim Odës së Afarizmit për tejkalimin e krizës së shkaktuar nga...

  Drejtoresha për Zhvillim Ekonomik në Gjilan, Valbona Tahiri, është takuar të martën me përfaqësuesit e Odës së Afarizmit të Kosovës, në krye me Skënder...

Gërxhaliu: Mbyllja do të jetë vërtetë fatale për ekonominë e Kosovës

  Eksperti i ekonomisë, dhe ish-kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK), Safet Gërxhaliu, ka thënë se mbyllja do të jetë vërtete fatale për ekonomin...

Diaspora gjatë majit solli në Kosovë mbi 100 milionë euro

  Pavarësisht pandemisë COVID-19, mërgata e Kosovës e ka thyer rekordin e dërgesave të parave në vendin tonë. Nga të dhënat e Bankës Qendrore të Kosovës...

Syla:Po dëmtohen bujqit, të hapet afati për subvencione e grante në bujqësi

  Deputeti i AAK-së, Gazmend Syla, ka reaguar për zvarritjen në hapjen e afatit për aplikim për subvencione në bujqësi, duke thënë se kjo gjë...

Rukiqi: Pandemia shkaktoi krizën më ta madhe nga pas lufta

  Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK), Berat Rukiqi, ka kërkuar që rishikimi i buxhetit të bëhet në afat sa më të shpejt. Ai tha...

Oda e Veterinarëve të Kosovës e ngrit Komisionin e Etikës Profesionale

  Oda e Veterinarëve të Kosovës ka ngritur një komision të Etikës profesionale veterinare. Këtë vendim në mënyrë unanime OVK e morri në një mbledhje...

Bien çmimet e veturave dizel në Gjermani, kushtojnë deri në 1000 euro

  Në Gjermani ka rënë dukshëm çmimi i veturave diesel, kjo pasi shteti ka vendosur që nga vjeshta që të mos lejojë këto vetura për...