Monday, July 13, 2020

Zuzaku: Zero tolerancë ndaj të gjitha kompanive që ekspozojnë mallë pa afat

  Gjilan, 25 maj 2016 -Drejtori i Drejtorisë Komunale për Zhvillim Ekonomik në Gjilan, Agim Zuzaku, ka njoftuar për inspektimin e disa supermarketeve në Gjilan,...

Bien eksportet, importi nga Serbia mban rekordin

Eksportet kanë rënë gjatë muajit nëntor të vitit të kaluar. Përqindja e mbulimit të importeve nga eksporti ka rënë në vetëm 10.9 për qind,...

Kosova importon më së shumti nga Serbia

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) publikon të dhënat e Tregtisë së Jashtme, lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin dhjetor 2015. Të...

Gjilanit i mungon një treg i organizuar për qumësht dhe prodhime tjera vendore

Gjilan, 18 shkurt 2016 - Nga toka jonë sigurohet vetëm 50 për qind e bukës. Me pemë e perime nuk plotësohen më shumë se...

Importi i produkteve ushqimore margjinalizon ato vendore

Kosova mbetet një nga vendet që importon deri në 90 për qind të produkteve ushqimore nga jashtë. Ky fakt është tregues se prodhimet vendore...

“Pritet” rritja e numrit të të punësuarve sezonalë – jashtë vendit

Në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale, thonë se janë duke bashkëpunuar me Gjermaninë dhe disa nga vendet e tjera të BE-së që këtë...

Zeka: Investitorët amerikanë dëshirojnë të investojnë në Kosovë

    Sa i përket përmirësimit të ambientit për të bërë biznes, Zeka konsideron se primare është sundimi i ligjit. Ai thotë se ka interesim të...

Gjilani subvencionon me farë misri 406 farmerë

Gjilan, 13 prill 2016 -Komuna e Gjilanit ka ndarë sot subvencione të farës së misrit për 406 farmerë, duke arritur të mbulohen 320 hektarë....

Serbia duhet t’i kthejë kursimet e kosovarëve

  Ekzistojnë variante të ndryshme lidhur me sasinë e mjeteve të kursyera nga kosovarët në bankat e ish-Jugosllavisë, që në periudhën e paraluftës operonin në...

Rritja e tashme ekonomike nuk e zbutë varfërinë në Kosovë

Rritja ekonomike gjatë këtij viti në Republikën e Kosovës, sipas raportit të fundit të Bankës Botërore, pritet të arrijë deri në 3.7 për qind. Por,...