7.6 C
Gjilani
Wednesday, March 20, 2019

Luftë e dështuar kundër varfërisë

Lufta e autoriteteve të Kosovës kundër varfërisë, nga përfaqësues të shoqërisë civile në vend, po vlerësohet të ketë dështuar. Përgjatë viteve, sipas tyre, niveli i...

Remitencat në Kosovë kanë ndikuar në zbutjen e deficitit tregtar

  Remitencat në Kosovë kanë ndikuar në zbutjen e deficitit tregtar të mallrave dhe shërbimeve, duke e mbuluar atë në një nivel rreth 38 përqind...

Gjermania dhe Turqia, eksportueset kryesore të mallrave në Kosovë

Gjermania dhe Turqia janë dy vendet që kanë marrë vendin e parë për kah niveli i eksportit të mallrave në drejtim të Kosovës. Këto dy shtete,...

Kosova me 109 mijë vetura të paregjistruara

  Drejtori i Shoqatës së Sigurimeve të Kosovës, Sami Mazreku, në një intervistë për Telegrafin me gazetarin Lulzim Ahmeti, ka folur për tregun e sigurimeve...

Maqedoni-Kosovë: Këmbimi tregtar shënon ulje prej 38%

  Kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë, Branko Azevski dhe kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu, pasi kanë nënshkruar të martën në Shkup një marrëveshje për stimulimin...

Siguria në punë: Në dhjetë muaj 7 të vdekur në vendet e punës

Ndonëse gjendja e sigurisë dhe mbrojtja e shëndetit në punë thuhet të jetë më e mirë krahasuar me vitet e kaluara, zyrtarë të institucioneve...

OEK-OEAK: Bizneset e sfiduara nga korrupsioni

Mbi 700 biznese të anketuara nga Oda Ekonomike e Kosovës kanë dalë të kenë probleme kryesore varfërinë, korrupsionin, mossundimin e ligjit, dhe ekonominë joformale...

Qeverisja LDK-PDK dyfishoi borxhin shtetëror

  Borxhi shtetëror i Kosovës është dyfishuar gjatë tre vjetëve të fundit të qeverisjes LDK-PDK, shkruan sot Koha Ditore. Deri në mars të këtij viti, borxhi...

Rishikimi buxhetor ul për 100 milionë euro të hyrat e planifikuara

Qeveria Mustafa gjatë rishikimit buxhetor planifikon t’i korrigjojë projeksionet e të hyrav që janë vendosur në buxhetin e vitit 2015 nga ish-Qeveria Thaçi. Burime të...

Ekonomia e Kosovës do të rritet deri në 4.4 %

  Banka Qendrore e Republikës së Kosovë (BQK), ka njoftuar se Kosova edhe këtë vit do të ketë bilanc të mirë sa i përket aktiviteteve...
-->