7.6 C
Gjilani
Saturday, December 14, 2019

Kështu do të duket kartëmonedha e re e 50 eurove (Foto/Video)

Banka Qendrore Evropiane (BQE) paraqiti kartëmonedhën e re të 50 eurove, si masë preventive për bankënotën më të falsifikuar, raporton Reuters. Kartëmonedhat e reja me...

Dogana në gjah për firmat e falsifikuara

  Kontrabanda nën llupë, shtetit i duhen para Stavileci: Nën hetim dyqanet që mbajnë veshje false “Doganat e Kosovës gjatë gjithë kohës kontrollojnë tregun për këto lloj...

Rriten çmimet e prodhimeve vendore

  Bashkë me kapacitetet prodhuese vendore, rriten edhe çmimet. Taksa 100 për qind e vendosur nga Qeveria e Kosovës nëntë muaj më parë për produktet me...

Kosovarët me borxhe të mëdha në shtet

  Borxhi publikë në Kosovë po rritet çdo ditë. Në një raport të Bankës Qendrore të Kosovës i quajtur “Zhvillimet Makroekonomike në Kosovë”, të cilin e...

Çka thonë qytetarët për shtrenjtimin e rrymës?

  Pas shtrenjtimit të energjisë elektrike në muajin korrik, ngritje të çmimit mund të ketë edhe muajt e ardhshëm, pasi një kërkesë të tillë operatorët...

Kosova po i lë investitorët e huaj të ikin

Përfaqësues të investitorëve evropianë në Kosovë, iu bëjnë thirrje institucioneve të Kosovës, që të fokusohen në krijimin e një klime më të favorshme për...

Qytetarët ndjehen të tradhëtuar nga mbledhja e kuponëve fiskal

Në fillim kur nisi projekti për dorëzimin e kuponëve fiskalë, shumë qytetarë iu përgjigjën me interesim të madh Administratës Tatimore të Kosovës, raporton KTV. Por,...

Nafta në Kosovë shtrenjtohet për 14 centë më shumë se vitin e kaluar

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Indeksin e Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit” (IHÇK) për muajin qershor të vitit 2018. Sipas këtyre të...

Bujqësia po kontribuon në rritjen ekonomike në vend

  Projekti i Bashkimit Evropian për binjakëzim me Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural në Kosovë, ka bërë që kontributi i sektorit të bujqësisë dhe...

Konsumatorët në Kosovë janë të pambrojtur

  Konsumatorët në Kosovë mbeten të rrezikuar për shëndetin e tyre nga produktet jocilësore dhe nga tregtarët mashtrues. Me rastin e Ditës Botërore të Konsumatorit, kryetari...