7.6 C
Gjilani
Wednesday, December 11, 2019

Shatri sqaron vendimin për taksën 100 % ndaj Serbisë

  Këshilltari ekonomik i kryeministrit Ramush Haradinaj, Haki Shatri, ka folur për gazetën “Epoka e re” rreth vendimit të sotëm të Qeverisë për vënien e...

Importi i lartë, shkak i reformave të vonshme ekonomike

  Reformat e vonshme ekonomike, burokracia, niveli i lartë i korrupsionit, mosqasja serioze e Qeverisë së Kosovës, si dhe mungesa e investimeve, janë disa nga...

Certifikimi i produkteve kosovare, kusht për eksportin e tyre

Prodhuesit do të mund të përfitojnë nga ekspertiza për arritjen e standardeve evropiane të cilësisë dhe certifikimin e produkteve të tyre, shkruan sot Koha...

Bruto Produkti Vendor për kokë banori më 2017 ishte 3 566 euro

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat e Bruto produktit vendor (BPV) për vitin 2017, sipas aktiviteteve ekonomike dhe me qasjen...

Maqedonia po e humb garën me Serbinë për tregun e Kosovës

  Janë shpallur Top 100 kompanitë më të suksesshme shqiptare në Maqedoni nga Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-Perëndimore, ku janë ndarë edhe çmimet. Top kompania...

Kreditë e këqija ulen në 5.1%

  Banka Qendrore e Kosovës (BQK), ka njoftuar se sektori bankar regjistroi rënie të kredive joperformuese dhe përmirësim të mbulueshmërisë së tyre me provizione. “Pjesëmarrja e...

Çmimet e “kontestueshme” të energjisë

Çmimet e energjisë elektrike në Kosovë sillen nga 2.54 centë deri në 10.16 centë për një kilovat në orë. Sipas zyrtarëve të Zyrës së...

Skandal: Si hyn nafta në Shqipëri e Kosovë me certifikata false

  Investigimi i “Fiks Fare” dhe “Rrokum TV” solli fakte për mënyrën e importit të naftës që vjen në Shqipëri dhe Kosovë me certifikatë cilësie...

Mbi 15 mijë qytetarë kërkuan punë gjatë vitit 2017

Mbi 15 mijë qytetarë të Kosovës kanë kërkuar punë në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale gjatë vitit 2017. Pjesa dërmuese e të papunëve...

Remitencat sigurojnë konsumin

  Prishtinë, 28 shkurt 2013 - Dërgesat e emigrantëve kosovarë vazhdojnë të luajnë një rol të rëndësishëm në ekonominë e vendit, duke nxit rritjen ekonomike dhe...