7.6 C
Gjilani
Tuesday, June 25, 2019

Austria konfirmon mbështetjen ekonomike për Kosovën

  Bashkëpunimi ekonomik si dhe mundësia e investimeve kapitale në Kosovë nga kompanitë prestigjioze austriake, ishin temë diskutimi në një takim në të cilin ministri...

EKONOMIA E KROACISË ËSHTË TKURRUR

  Brigjet e Kroacisë në Detin Adriatik janë një vend i preferuar për pushime, por parashikimi ekonomik për vendin në prag të hyrjes në Bashkimin...

Përkrahja për bujqësinë u rrit mbi 120 për qind

  Bujqësia dhe diversifikimi rural janë dy sektorë që Kosovës i ofrojnë mundësi reale dhe të shpejta për zbutjen e varfërisë, gjenerimin e vendeve të...

Bizneset gjermane i japin notë negative ambientit afarist në Kosovë

  Kosova në një anketim të bërë nga Odat Ekonomike Gjermane të Tregtisë dhe Industrisë në Evropën Qendrore dhe Lindorë është cilësuar se një vend...

Ofertat e pakta për punë sezonale

Punësimi sezonal i të rinjve në shumë vende, është praktikë efikase. Përmes punës që ata bëjnë gjatë sezonit të verës, krijojnë një buxhet që...

Importi kërcënon prodhuesit vendorë

Prodhuesit në Kosovë ankohen se produktet e importuara nga shtete të ndryshme të botës po rrezikojnë produktet e tyre. Këto vende, sipas tyre, kanë...

Kosova s’përmbush nevojat për bukë

Gjatë këtij viti Kosova do t'i përmbushë nevojat e popullatës me grurë deri në 80 për qind, konsiderojnë zyrtarë të Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë...

Hiqen nga tregu produkte qumështi me Escherichia coli

  Gjatë një aksioni të ndërmarrë nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë, brenda pak kohësh janë larguar të gjitha prodhimet e kompanisë “Bylmeti”, për arsye...

Fuqizohet tregu Kosovë-Maqedoni- Bullgari

  Aleanca Kosovare e Bizneseve ka nënshkruar marrëveshjen e bashkëpunimit me Odën Ekonomike Maqedonase-Bullgare. Në këtë ceremoni ishte edhe ambasadori i Maqedonisë në Kosovë Stojan...

ShBA – BE: Nisin bisedimet për tregti të lirë

Liderët e Bashkimit Evropiand dhe Shteteve të Bashkuara kanë nisur formalisht bisedimet që synojnë të krijojnë zonë më të madhe të tregtisë së lirë...
-->