7.6 C
Gjilani
Monday, August 26, 2019

Investimet të orientohen në zonat e thella rurale

  Vendet e Ballkanit Perëndimor, vazhdojnë të përballen më mungesën e investimeve në zonat e thella rurale dhe me largimin e të rinjve nga këto...

Ekonomi: Investimet dhe remitencat në rritje?!

Statistika mund të ketë se ka rritje të investimeve dhe remitencave, por që gjendja në terren dëshmon të kundërtën, konsiderojnë ekspertë për çështje ekonomike. Sipas...

Bie interesimi për ndërmarrjet shoqërore

  Që nga fillimi i procesit të privatizimit të ndërmarrjeve shoqërore në Kosovë, i cili kishte filluar në vitin 2003, deri më tani janë privatizuar...

Zhbogar: Kosova ka nevojë për investime të huaja

  Qëllimi kryesor i takimit “Sfidat e Investitorëve të BE-së në Kosovë” që u mbajt  me përfaqësuesit e Investitorëve të BE-së në Kosovë ku mori...

Bujqësia dhe agrobizneset përfitojnë nga Iowa

  Binjakëzimi i Kosovës me shtetin e Iowa-s, do t’ju mundësojë edhe fakulteteve bujqësore të të dyja shteteve, që të shkëmbejnë përvoja në fushën e...

Zeka: Investitorët amerikanë dëshirojnë të investojnë në Kosovë

    Sa i përket përmirësimit të ambientit për të bërë biznes, Zeka konsideron se primare është sundimi i ligjit. Ai thotë se ka interesim të...

Mashtrimi i konsumatorëve

Kompanitë e shumta tregtare në Kosovë në periudha të ndryshme gjatë vitit, në kuadër të marketingut të tyre për shitjen e produkteve organizojnë edhe...

Trepça ka kapacitete për riorganizim

  Kombinati metalurgjik “Trepça” duhet të ristrukturohet dhe jo të privatizohet, thonë edhe udhëheqës të kësaj ndërmarrje dhe njohës të çështjeve ekonomike. Riorganizimi i gjigantit “Trepça”...

Qeveria kundër privatizimit të Trepçës?

  Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Fadil Ismajli ka thënë  se “Trepça” ndodhet në një status quo dhe se qeveria është e thirrur, ashtu si dhe...

Doganat në mbështetje për prodhim, përpunim dhe eksport

  Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu, deklaroi se janë dëshmitarë të një partneriteti konstruktiv në mes të Doganës së Kosovës dhe Odes...
-->