7.6 C
Gjilani
Tuesday, July 16, 2019

Turizmi i të rinjve në Kosovë

    Kosova edhe pse nuk ka det, ka shumë resurse turistike që krijojnë mundësinë për zhvillimin e turizmit në forma të ndryshme. Në Kosovë, si zona...

Pak femra në krye të bizneseve

  Vetëm një numër i vogël i kompanive private në Kosovë udhëhiqen nga gratë, edhe pse ekzistojnë gra të suksesshme në zhvillimin e aktiviteteve ekonomike,...

Moszhvilim i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme

Sa herë që përmendet zhvillimi i përgjithshëm ekonomik, thuhet se rol kryesor në krijimin e vendeve të reja të punës dhe në strukturimin ekonomik,...

Sektori financiar – në rrezik

  Sektori financiar në Kosovë vazhdon të jetë i qëndrueshëm dhe stabil, por trendët negative financiare në eurozonë mund të barten edhe në Kosovë, vlerësojnë...

Përfitimet nga 25% e aksioneve të PTK-së

  Pas privatizimit të 75 % të aksioneve të Postë Telekomit të Kosovës, ekzekutivit të vendit i kanë mbetur në pronësi 25 për qind të...

Mbështetje për bizneset e femrave

Aktiviteti “Si mund të mbështesim rritjen e bizneseve të themeluara nga femrat” i organizuar nga Wominnovation në ambientet e Innovation Centre Kosovo ka mbledhur...

Ekonomi e “egër” e tregut

    Në Kosovë, duke filluar nga zyrtarë të institucioneve të Kosovës dhe shumë të tjerë, në parim të gjithë deklarohen për një ekonomi të lirë...

Pacolli i do me çdo kusht kompetencat mbi “Trepçën “

  Prishtinë, 14 prill 2013 - Zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë së Kosovës, Behgjet Pacolli, vazhdon të këmbëngulë në marrjen e drejtimit të Ministrisë së Zhvillimit...

Dogana shet mallrat e vjedhura

  Shiten mallrat e konfiskuara. Dogana e Kosovës me datën 8 prill do të hapë dyert në Depon e Terminalit në Mitrovicë për myshterinjtë e...

( S’)Vështirësohen kriteret për kredi

  Prishtinë, 7 prill 2013 - Me gjithë përpjekjet e bankave komerciale për të prezantuar në treg produkte tërheqëse për klientët, kriteret për dhënien e kredive...
-->