7.6 C
Gjilani
Thursday, November 21, 2019

ShBA – BE: Nisin bisedimet për tregti të lirë

Liderët e Bashkimit Evropiand dhe Shteteve të Bashkuara kanë nisur formalisht bisedimet që synojnë të krijojnë zonë më të madhe të tregtisë së lirë...

Parqet industriale premtojnë kushte për bizneset

  Me qëllim të përmirësimit të kushteve të sektorit privat dhe për investitorët e huaj, Ministria e Tregtisë dhe Industrisë ka krijuar disa parqe industriale...

Industria e rëndë, e lënë anash

  Përfaqësues të dy shoqatave ekonomike në Kosovë, të cilat në nëntor të vitit të kaluar kishin themeluar Komitetin për Industri të Rëndë, thonë se...

Statistikat maqedonase “fshehin” turistët nga Kosova!

  Enti Shtetëror i Statistikave nuk i numëron turistët nga Kosova. Sipas shifrave të muajit prill, në Maqedoni kanë hyrë nga Kosova vetëm 661 turistë,...

Sa është numri i të papunëve në Maqedoni?

Qytetarët në Maqedoni thonë se po bëhet gjithnjë e më vështirë për të gjetur punë. "Po të gjesh punë është shumë vështirë. Ka dhjetë vjet...

Kosova, destinacion turistik i pa zbuluar

    Lidhur me potencialin që ka Kosova për zhvillimin e turizmit është biseduar në tryezat "Të zbulosh Kosovën dhe të kuptosh Ballkanin" që albinfo.ch i...

Kosova pëson nga kriza ekonomike në Eurozonë

  Të dhënat statistikore të Bashkimit Evropian, në të cilat thuhet se në tre muajt e parë të vitit 2013 ka shënuar rënie rritja ekonomike...

Kundër burokracisë, me veprime e jo me deklarata

Në Kosovë ekziston burokracia si në nivelin qendror po ashtu edhe atë lokal, dhe kushdo që thotë se nuk ka, nuk është e vërtetë. Kështu...

BE dhe MTI ndihmojnë bizneset

  Në shtator të këtij viti do të ndahen 4 milionë euro fonde në mbështetje të sektorit privat, konkretisht industrisë së prodhimit dhe atyre të...

Durrësi nis sezonin turistik

  Durresi ka çelur sezonin turistik të këtij viti me një spektakël të organizuar në qendër të qytetit bregdetar. Bashkia e Durrësit organizoi një sërë...