Friday, January 24, 2020

Zhbogar: Kosova ka nevojë për investime të huaja

  Qëllimi kryesor i takimit “Sfidat e Investitorëve të BE-së në Kosovë” që u mbajt  me përfaqësuesit e Investitorëve të BE-së në Kosovë ku mori...

Bujqësia dhe agrobizneset përfitojnë nga Iowa

  Binjakëzimi i Kosovës me shtetin e Iowa-s, do t’ju mundësojë edhe fakulteteve bujqësore të të dyja shteteve, që të shkëmbejnë përvoja në fushën e...

Zeka: Investitorët amerikanë dëshirojnë të investojnë në Kosovë

    Sa i përket përmirësimit të ambientit për të bërë biznes, Zeka konsideron se primare është sundimi i ligjit. Ai thotë se ka interesim të...

Mashtrimi i konsumatorëve

Kompanitë e shumta tregtare në Kosovë në periudha të ndryshme gjatë vitit, në kuadër të marketingut të tyre për shitjen e produkteve organizojnë edhe...

Trepça ka kapacitete për riorganizim

  Kombinati metalurgjik “Trepça” duhet të ristrukturohet dhe jo të privatizohet, thonë edhe udhëheqës të kësaj ndërmarrje dhe njohës të çështjeve ekonomike. Riorganizimi i gjigantit “Trepça”...

Qeveria kundër privatizimit të Trepçës?

  Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Fadil Ismajli ka thënë  se “Trepça” ndodhet në një status quo dhe se qeveria është e thirrur, ashtu si dhe...

Doganat në mbështetje për prodhim, përpunim dhe eksport

  Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu, deklaroi se janë dëshmitarë të një partneriteti konstruktiv në mes të Doganës së Kosovës dhe Odes...

Austria konfirmon mbështetjen ekonomike për Kosovën

  Bashkëpunimi ekonomik si dhe mundësia e investimeve kapitale në Kosovë nga kompanitë prestigjioze austriake, ishin temë diskutimi në një takim në të cilin ministri...

EKONOMIA E KROACISË ËSHTË TKURRUR

  Brigjet e Kroacisë në Detin Adriatik janë një vend i preferuar për pushime, por parashikimi ekonomik për vendin në prag të hyrjes në Bashkimin...

Përkrahja për bujqësinë u rrit mbi 120 për qind

  Bujqësia dhe diversifikimi rural janë dy sektorë që Kosovës i ofrojnë mundësi reale dhe të shpejta për zbutjen e varfërisë, gjenerimin e vendeve të...