Sunday, May 31, 2020

Programi i 2013-es, premtues për bujqësinë

  Prishtinë, 20 shkurt 2013 - Në programin për bujqësinë dhe zhvillimin rural të vitit 2013, do të gjejnë mbështetje shumë sektorë dhe nënsektorë të bujqësisë....

Papunësia – Brenga kryesore për qytetarët e Kosovës

    Prishtinë, 17 shkurt 2013 - Berta Zeqiri nga Prishtina, 28 vjeçare, është e papunë. Ajo vitin e kaluar ka përfunduar Fakultetin Ekonomik në Universitetin për Biznes...

Rruga e Kombit – suksesi më i madh për pesë vjet

    Prishtinë, 17 shkurt 2013 - Pesë vjet pas shpalljes së shtetësisë, Kosova ka realizuar mbi gjysmën e projektit kapital - autostradën nga Vërmica në Prishtinë. Projekti...

Krijimi i zonës ekonomike, – i dobishëm për Anamoravën

    Gjilan, 14 shkurt 2013 -Klubi i Gazetarëve " Beqir Musliu " në Gjilan të ejtën ka mbajtur debatin e radhës me temën " Zona...

Qumështi i dyshimtë: Autoritetet thonë se “tregu është i kontrolluar”

  Prishtinë, 12 shkurt 2013 - Organizatat joqeveritare për mbrojtjen e konsumatorit, kanë ngritur përsëri shqetësimin lidhur me mosarritjen e rezultateve të analizave të qumështit dhe...

Vit me humbje

                            Prishtinë, 11 shkurt 2013 - Një analizë e organizatës STRAS tregon se sektori bankar në Kosovë ka hyrë në një situatë shqetësuese, i karakterizuar me...

Investimet në energjetikë – interesim pa rezultate

                                Prishtinë, 9 shkurt 2013 - Sektori i energjisë kohëve të fundit ka qenë në fokus të interesimit të investitorëve potencialë ndërkombëtarë. Banka Evropiane për Rindërtim dhe...

BE diskuton për buxhetin

                            Bruksel, 7 shkurt 2013 - Liderët e Bashkimit Evropian takohen sot në Bruksel, në përpjekje për të arritur marrëveshje për buxhetin shtatëvjeçar të bllokut. Shpenzimet e...

FMN vazhdon ndihmën për Afganistanin

                        Nju Jork, 5 shkurt 2013 - Fondi Monetar Ndërkombëtar ka bërë të ditur se autoritetet e tij dhe ato afgane kanë arritur marrëveshje për një...

MTI emëron Atasheun e parë Ekonomik në Bruksel

Prishtinë, 4 janar 2013 - Ministria e Tregtisë dhe Industrisë prezantoi Atasheun e parë Ekonomik, z. Artan Mehmeti, i cili ka për qëllim promovimin...