7.6 C
Gjilani
Saturday, September 21, 2019

Borxhi i përgjithshëm i Kosovës tejkalon 1.1 miliard euro

  Nga kjo vlerë, më shumë se 721 milionë euro llogaritet borxh i brendshëm, kurse 409 milionë euro është borxh ndërkombëtar. Pjesa më e madhe e...

Mbi 24 mijë familje në Kosovë jetojnë vetëm me ndihma sociale

  Në tremujorin e dytë të vitit 2019, nga skema e ndihmës sociale kanë përfituar 24,767 familje me gjithsej 100,995 anëtarë. Numri më i madh i...

Nis bashkëpunimi i OVK-së me TIKA-n

Oda e Veterinarëve të Kosovës (OVK) dhe TIK-a, kanë gjetur gjuhën e përbashkët të bashkëpunimit. Kështu u bë e ditur në takimin mes kryetarit...

Bankat në Kosovë fitojnë rreth 90 milionë euro në vit

  Industria bankare vlerësohet të jetë sektori më fitimprurës në Kosovë. Dhjetë bankat komerciale që operojnë në treg, tetë nga to më kapital të huaj...

Rriten çmimet e prodhimeve vendore

  Bashkë me kapacitetet prodhuese vendore, rriten edhe çmimet. Taksa 100 për qind e vendosur nga Qeveria e Kosovës nëntë muaj më parë për produktet me...

Gjendje e rënd e punëtorëve në sektorin privat, reagon sindikata

  Sindikata e punëtorëve në sektorin privat ka reaguar ashpër për gjendjen e punëtorëve në Kosovë. Në një shkrim të gjatë ku ja përmend institucioneve gjendjen...

Qytetarët e Kosovës tymosin mbi 300 milionë euro duhan

  Rreth tre mijë tonë duhan, ne vlerë mbi 300 milionë euro, është sasia e duhanit që shpenzojnë qytetarët e Kosovës brenda një viti. Të dhënat...

Selmani: Mbështetja për gratë fermere do të rritet në vazhdimësi

  Zëvendësministrja e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Myzejene Selmani, ka vizituar Panairin e Prodhimeve Bujqësore në Vushtrri, i cili është organizuar nga shoqata “Gratë...

Haziri pret delegacionin nga Gjeneva për bashkëpunim në agrobiznes dhe shkëmbim të studentëve e...

  Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka pritur në një takim pune delegacionin nga Gjeneva e Zvicrës, të kryesuar nga prof. dr. François...

Sejdi Hoxha jep dorëheqje nga pozita e drejtorit në Postën e Kosovës

  Sejdi Hoxha ka dhënë dorëheqje nga pozita e Drejtorit Ekzekutiv të ndërrmarrjes publike ‘Posta e Kosovës’. Përmes një njoftimi për media, Hoxha ka thënë se...
-->