7.6 C
Gjilani
Wednesday, March 20, 2019

Zona ekonomike për joshjen e investitorëve amerikanë

  Përgatitjet për vënien në funksion të zonës ekonomike amerikane në Kosovë janë duke vazhduar, bëjnë të ditur përfaqësues të Qeverisë së Kosovës. Lehtësirat ekonomike...

Realizimi i dobët i investimeve kapitale

  Mezi 197 milionë euro ka shpenzuar Qeveria për projekte kapitale në vitin 2018-të, tregojnë të dhënat për realizimin e buxhetit për vitin e kaluar. Kjo...

Rritet importi nga Maqedonia dhe Shqipëria pas taksës 100 %

  Pas vendosjes së taksës 100 për qind nga Kosova ndaj produkteve serbe ka ndryshuar edhe tregtia në rajon. Sipas asaj që shkruhet në mediat e...

Ministri Matoshi në vizitë zyrtarë në Tallin të Estonisë

  Me ftesë të Let’s Do It World, Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi nga data 24.01.2019 deri me 27.01.2019 do të realizojë një...

Ndërmarrjet publike për dy vjet humbën 44 milionë euro

  Ndërmarrjet Publike në Kosovë për dy vite i kanë humbur 44 milionë euro, pa i përfshirë këtu edhe subvencionet qeveritare, ndonëse kanë pasur të...

EPIK: Mungesa e reformave humbi 11 milionë euro

  Instituti EPIK ka bërë një analizë sipas së cilës institucionet e Kosovës nuk kanë arritur të zbatojnë tërësisht asnjë nga njëmbëdhjetë treguesit që lidhen...

MTI monitoron vendosjen e flamujve në raftet e mallrave në markete

  Ministria e Tregtisë dhe Industrisë është duke monitoruar operatorët ekonomik për vendosjen e flamujve që tregojnë vendin e origjinës. Sipas MTI-së, inspektorati ka qenë në...

Biznesmeni Shaqir Palushi i fton kompanitë t’i rrisin pagat që rinia mos ta braktisë...

  Pronari i kompanisë “Frutex” Shaqir Palushi u ka bërë thirrje pronarëve të kompanive vendore që të bëjnë rritjen e pagave për punëtorët e kompanive...

Hamza: Sektori privat është bartës kryesor i zhvillimit ekonomik

  Ministri i Financave Bedri Hamza  ka pritur sot në takim drejtoreshën për Ballkanin Perëndimor të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) Zsuzsanna Hargitai,...

Shitja e banesave shtetasve të huaj shënoi rritje rekorde gjatë vitit

  Shitja e banesave shtetasve të huaj gjatë vitit 2018 ka thyer rekordin e të gjitha kohërave duke arritur në 40 mijë. Gjatë vitit të kaluar shitja...
-->