Saturday, June 19, 2021

Paraqitje e suksesshme e AKV “Gjilani” në “Aulona Inter Folk Festival” të Vlorës

0
  Për performancë të shkëlqyer dhe dinjitoze ky Ansambël është shpërblyer me DIPLOMË nga organizatori i festivalit. Dy mbrëmje pati paraqitje të suksesshme, veçanërisht në natën...

Gjilan: Agjencia Shtetërore e Arkivave të Kosovës kujton 40-vjetorin e demonstratave të vitit 1981

0
  Sot në Sheshin para Teatrit të Qytetit në Gjilan është hapur ekspozita e Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës (ASHAK), e ndarë në dy...

Ekspozita e hapur sot në Gjilan sjellë fakte për kohën e luftës në Kosovë

0
  Ekspozita e tmerrit, kështu u cilësuar sot ekspozita e cila është hapur në Muzeun e Qytetit të Gjilanit, e përgatitur nga prof. Dr. Sali...

Gjilani shpalosi Muralin e Paqes i punuar në objektin e Zyrës së Kryetarit

0
  Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, së bashku me gardën ushtarake të Iowas dhe mysafir të shumtë nga institucione të ndryshme lokale e...

“Kambana e heshtjes”, libër i ri nga Brikenë Ceraja

0
  “Kambana e heshtjes” titullohet libri më i ri i botuar nga Shtëpia Botuese “Jakup Ceraja”. Ky është libri i katërt i autores Brikenë Ceraja-Beka. Libri...

U mbajt Manifestimi rajonal i poezisë, “Trekëndëshi poetik i paqes”

0
  Për të njëmbëdhjetën herë me radhë, në Grykën e Karadakut, në hapësirat e restorant Dunav -it, u mbajt "Trekëndëshi poetik i paqes", si manifestim...

Nasi Lera shpallet fitues i çmimit letrar “Beqir Musliu”

0
  Shkrimtari nga Shqipëria, Nasi Lera, është shpalluar sot fitues i çmimit letrar “Beqir Musliu”, të cilin e ndan kryetari i Komunës, Lutfi Haziri, për...

Një studim i denjë për poetin zëmadh Din Mehmeti

0
  Dr. Besim Muhadri, Kulti i këngës dhe kënga e jetës. Poezia e Din Mehmetit, Instituti Albanologjik i Prishtinës, Prishtinë 2016. Prof. dr. Agim VINCA Interesimi i autorit...

Në Kamenicë hapet shkolla Muzikës, paralele e ndarë e Gjilanit

0
  Në Kamenicë është hapur zyrtarisht të enjten shkolla e Muzikës, paralele e ndarë e shkollës së Muzikës në Gjilan. Drejtori i Arsimit në Gjilan, Nazim...

Romani që ndryshoi mënyrën se si e perceptojmë kohën

0
  Romani “Uliksi” i shkrimtarit irlandez James Joyce na jep një perceptim tjetër mbi kohën. Ka ditë kur na duket sikur nuk kalon kurrë dhe...