7.6 C
Gjilani
Wednesday, May 22, 2019

Janë promovuar katër libra të katër mësimdhënësve të Fakultetit të Edukimit

  “Poetika e këngës epike historike” është libri studimor nga fusha e folkloristikës, i profesoreshës Nevrije Bislimi – Ismaili, “As engjëll, as djall” është libri...

“Engjëjt nuk mbahen për dore” del nga shtypi

  Libri i poetes me prejardhje nga Tropoja, e martuar në Shkodër, Elida Rustës, me titull “Engjëjt nuk mbahen për dore”, ka dalë nga shtypi...

Ivan Gunduliç: Himni i Lirisë

  Himni i Lirisë O e bukura, e dashura, e ëmbla liri, më e shenjta dhuratë që Tynëzot na fali, burimi i së vërtetës dhe njerëzores lavdi, e vetmja...

Botohet ditari “origjinal” i Ana Frankut

  "Ditari i Ana Frankut" konsiderohet një nga veprat letrare më personale dhe përfaqësuese të shekullit të 20-të. 75 vite nga shkrimi i saj, një botim...

Promovohet libri “Sfinksi pyet sërish” i autorit Ismail Syla

  Është promovuar libri “Sfinksi pyet sërish”, libër me poezi që bartin dëshminë e kohërave dhe të unit poetik e që shkojnë kah kondensimi modern. Autori...

AKV “Kemajl Azizi” kthehet me tri çmime nga Festivali “Anadrinia Jehon 2019”

  Ansambli i Këngëve dhe Valleve (AKV), “Kemajl Azizi”, po vazhdon me sukses të promovoj kulturën dhe traditat në festivalet e ndryshme që po mbahen...

Rexhepi sjell librin e radhës: Palca thërret ashtin

  Gazetari dhe shkrimtari i mirënjohur nga Prishtina, Shefqet Rexhepi, sapo e ka botuar librin poetik “Palca thërret ashtin”. Ky libër ishte përgatitur për botim dy...

Jeta dhe vepra e Bukowski Jeta dhe vepra e Bukowski

  Charles Bukowski ka lindur në Andrenach (Gjermani) më 16 gusht të vitit 1920. Dy vjet pas lindjes së tij e gjithë familja emigron në...

Vitia fituese e dy çmimeve në Festivalin “Eshkë e ndezur mbi Shkëlzen”

  Qendra Kulturore Artistike, “Anamorava” e Vitisë, ka qenë pjesëmarrëse në Festivalin “Eshkë e ndezur mbi Shkëlzen” që u mbajt në Deçan, ku edhe morri...

Portreti i Skënderbeut

  Ismail Kadare  Si ditë e plotë ai shtjellej Me re dhe erë përmbi atdhe. Një emër Gjergj e kish si diellin Tjetrin si hënën, Skënderbe. Dy brirë dhie kish...
-->