Thursday, April 2, 2020

Estetike Fishtiane

(Vështrim për librin studimor “Metakritikë për Fishtën” të autorit Flamur Maloku) Që nga vepra e parë studimore e Bajram Kosumit, “Lirika e Fishtës”, (2004), deri...

Promovohet libri i Ibrahimit Kadriut, ”Ismail Kadriu, njeriu me vizion të qartë”

Gjilan, 19 dhjetor 2015 -Në prani të një auditori të zgjedhur të shtunën është promovuar libri monografia: “Ismail Kadriu njeriu me vizion të qartë”,...

Babai i albanologjisë “s’flet” shqip

Pse kryevepra e babait të albanologjisë nuk u botua kurrë në gjuhën shqipe?! Lekë Pepkolaj Si fillim po shkruaj dy fjalë që ne ta njohim më...

Sa pati shkëmbime kulturore mes Kosovës e Shqipërisë

U premtua bashkëpunim i ngushtë kulturor në mes Kosovës dhe Shqipërisë qysh në fillim të vitit. Shkëmbimi i aktiviteteve kulturore e deri te organizimet...

Kadare kërkon falje, Rugova kishte të drejtë

  Ai kishte kritikuar ashpër Ibrahim Rugovën në veprën e tij “Ra ky mort e u pamë”, por shumë vjet më vonë, shkrimtari i madh...

Novela më e re “Vrasje në Venecia” e MiraMeksit portretizon shqiptarët nëpër botë si...

Sapo ka dal në dritë novela më e re e autores Mira Meksi, me titull: “Vrasje ne Venecia”. Libri më i ri i Meksit është...

Parazitët e letërsisë

Në relacion me artin, kritika ka karakter aposteriori. Si e tillë, ajo nuk mund t’i prijë artit, por mund ta përcjellë atë. Arti është...

Publikime veprimtarish me peshë kombëtare

  Botim i ri: Mikel Gojani:Mhill Gjuraj:Vlera e humanizmit dhe atdhetarizmes në Amerikë. Botoj ShBG Fishta, New York - Prishtinë 2013 PUBLIKIME VEPRIMTA Fatet historike, të...

Justina Shiroka Pula, me monografi për artistin, Simon Shiroka

Arti dhe krijimtaria artistike e Simon Shirokës tash do të jetë e përmbledhur në një botim. Është fjala për monografinë që do të botohet...

Përkrahet nisma për riorganizimin e Teatrit Profesionist

  Gjilan, 15 prill 2013 - Nisma e Këshillit Drejtues për riorganizimin e Teatrit Profesionist të Gjilanit është përkrahur sot në takimin e Komitetit për...