7.6 C
Gjilani
Monday, March 25, 2019

Përkrahet nisma për riorganizimin e Teatrit Profesionist

  Gjilan, 15 prill 2013 - Nisma e Këshillit Drejtues për riorganizimin e Teatrit Profesionist të Gjilanit është përkrahur sot në takimin e Komitetit për...

Vdiq komediani Jonathan Winters

Jonathan Winters, komediani i cili ka frymëzuar një gjeneratë me mënyrën e tij brilante të improvizimit dhe ka bërë të qeshë miliona shikues me...

Ristrukturohet Ansambli Artistik i Teatrit të Qytetit

  Gjilan, 12 prill 2013 -Këshilli i Teatrit të qytetit në Gjilan ka ardhur me një produkt për rikonstruimin e ansamblit artistik, ku do të...

S’ka afat për përzgjedhjen e shtatores së presidentit Ibrahim Rugova

  Komuna e Prishtinës nuk e di se kur do të zgjidhet boceta më e mirë për shtatoren e Ibrahim Rugovës, teksa këtë përzgjedhje do...

Libri ndërmjet bibliotekës dhe internetit

    Të rinjtë kosovarë frekuentojnë bibliotekat, apo sallat e leximit në fakultetet përkatëse, por lexojnë vetëm materiale, të cilat u nevojiten për provime. Por, ka edhe...

Rrënojat e Ulpianës fshihen nën arat private

Shteti ende nuk e di saktë se cilat janë vijat e kuqe të njërit prej lokaliteteve arkeologjike ku ka investuar vazhdimisht vitet e fundit....

Ligji i përjashton artistët nga konflikti i interesit

  Kur drejtori i Qendrës Kinematografike të Kosovës, Fatos Berisha, në shtator të vitit të kaluar kishte drejtuar ekipin e shfaqjes “Langojt” në Teatrin Profesionist...

MKRS jep mbi 150 mije euro subvenvencione për projektet rinore

  Rreth 100 organizata joqeveritare rinore kanë nënshkruar  kontratat me Ministrinë e Kulturës, Rinisë e Sportit për subvencionim të projekteve të ndryshme në fushat e...

Peticion kundër rishikimit të historisë nën mbikëqyrjen e autoriteteve shtetërore turke

Drejtuar: Presidentes së Republikës së Kosovës, Znj. Ahtifete Jahjaga Parlamentit të Republikës së Kosovës Qeverisë së Republikës së Kosovës Akademisë së Shkencave të Republikës së Kosovës Për dijeni: Presidentit të...

Fituese e Festivalit “Flakadani i Karadakut 2013 “, – SHKA “ Hasan Prishtina “...

  Viti, 27 mars 2013 - Në Viti mbrëmë është përmbyllur Manifestimi “ FLAKADANI I KARADAKUT 2013 “, me Festivalin e Ansambleve dhe Shoqërive Kulturore...
-->