Tuesday, January 28, 2020

Bashkëpunimi kulturor Kosovë-Shqipëri, më shumë fjalë se vepra

  Bashkëpunimet kulturore Kosovë–Shqipëri lënë shumë për të dëshiruar dhe nuk janë ato të cilat i duan shqiptarët. Madje, edhe atëherë kur kanë ndodhur këto...

Shfaqjet skenike të fundit me realizime të arritura

  Gjilan, 18 korrik 2013 -Dy shfaqjet skenike premierë në Gjilan janë vlerësuar nga ana e Këshillit Drejtues të Teatrit Profesionist të këtij qyteti, për...

MKRS blen 4480 kopje librash nga botuesit vendor, për t’ua shpërndarë bibliotekave komunale

Këtë vit, për herë të parë Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka blerë libra të botuar në dy vitet e fundit nga botuesit...

Artistët vlonjate marrin duartrokitje të gjata në Kroaci

  Grupi folklorik i Vlorës "Bilbili” u vlerësua me nota maksimale për performancën, cilësinë e interpretimit, pasurinë shumëdimensionale shpirtërore dhe trashëgiminë që përcolli tek artdashësit...

Mes viteve 2005-2007 janë vjedhur mbi 400 vepra të Picassos

  Mbi 400 vepra të Pablo Picassos u vodhën nga shtëpia e Catherine Hutin-Blay, vajzës së Jaquelines, gruas së fundit të piktorit, mes viteve 2005...

Lahuta, instrumenti që po bie në harresë

  Këngët e Eposit të Kreshnikëve këndohen nga lahutarët, të cilët janë rapsodë që dallohen për zërin e tyre tërheqës, për mjeshtërinë e të rënit...

Rilexim: Loja e fjalëve dhe fuqia e artit poetik

  Izet ABDYLI Xheladin Mjeku ,,Në kopshtin e muzave”  botoi Klubi Letrar ,,De Rada”, Ferizaj 2012 Rileximi si një akt leximi nuk ndodhë me çdo vepër, duhet të jetë...

“SHOTA”, vendin e dytë në Festivalin e Stambollit

  Ansambli Kombëtar i Këngëve dhe Valleve "Shota", nga Prishtina, është nderuar edhe me një mirënjohje të  rëndësishme ndërkombëtare. Në Festivalin e 14-të Ndërkombëtar të...

Veprat e Podrimjes, pasuri e veçantë e letërsisë shqiptare

  Vlerësohet lart botimi i nëntë vëllimeve të poetit Ali Podrimja Në komplet është përfshirë gati e tërë krijimtaria e poetit “Poezia e Ali Podrimjes, në komplet,...

Akademia evropiane verore e muzikës – fillon të dielën në Prishtinë

  Mësime dhe koncerte të nivelit evropian Në këtë Akademi janë pranuar 120 studentë, nga mbi 300 sa kanë konkurruar,  nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia, Serbia, Mali i...