Thursday, April 2, 2020

Dumoshi konfirmon investimet në stadium, teatër, palestër e infrastrukturën e rinisë së Gjilanit

  Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka marrë mbështetje të madhe nga ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi, për realizimin e...

Gjilan: Shfaqet tragjikomedia -“Derisa vdekja nuk na ndan”

  Shfaqja vjen nga Teatri “Adriana” –Ferizaj, me tekst të Nina Horvat, -regjia Fatos Berisha. Në Sallën e Teatrit të Qytetit në Gjilan më 19. 02...

Mbahet shfaqja “Psikoteatër” me regjisore Natyrë Kallaba

  Qendra Artpolis - Art and Community dhe Ambasada Amerikane së bashku me Drejtorinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Kamenicë, veçanërisht me zyrën për...

Kamenica pjesë e ekspozitës në kuadër të projektit “Iniciativa për shkëmbim kulturor ndër-kufitar”

  Forumi Lokal për Trashëgimi Kulturore i Komunës së Kamenicës mori pjesë në ekspozitën e cila u hap në kuadër të projektit “Iniciativa për shkëmbim...

Ariu

  Nga: Enes Haliloviq Përktheu: Salajdin Salihu Ndodhi në një kohë të turbullt, kur u shfaqën celularët. Isha gazetar, me honorar. Për të fituar diçka, ngado kërkoja...

Librat fizikë vazhdojnë t’i mundin ata elektronikë

  Në përgjithësi kur flitet për librin dhe leximin, ka një paragjykim se ai po rrezikohet nga interneti. Një tjetër variant i internetit që nuk...

Ansamblet e Gjilanit, Kumanovës e Preshevës, performuan për nder të 12-vjetorit të pavarësisë

  Në vazhdën e aktiviteteve në shënim të 12-vjetorit të shpalljes së pavarësisë së Kosovës, në Gjilan është mbajtur Festivali i këngëve dhe valleve “Gjilani...

Haziri i uron suksese “Mollëkuqeve” në festivalin ndërkombëtar të Romës

  Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka pritur në takim grupin e qendrës kulturore “Mollëkuqet”, të kryesuar nga Arta Haziri-Nuhiu, të cilët do...

Ekspozitë në kuadër të projektit “Iniciativa për shkëmbim kulturor ndër-kufitar”

  Sot në Viti është hapur një ekspozitë në kuadër të projektit “Iniciativa për shkëmbim kulturor ndër-kufitar” (MAKS FORUM) që u organizua nga CHwB Kosovo...

Viti: U mbajt orë letrare në shënim të 12 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës

  Në vazhdën e aktiviteteve që po mbahen në shënimin e 12 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, nën organizimin e Drejtorisë për Kulturë, Rini e...