7.6 C
Gjilani
Saturday, January 19, 2019

Fjalët e fundit të Fishtës

  Shkrimtari i madh shqiptar i “Lahutës së Malcisë”, vdiq më 30 dhjetor të vitit 1940 në spitalin civil të Shkodrës. Para disa vitesh janë...

Lutfi Haziri organizon koncert festiv për fëmijët e të gjitha komuniteteve

  Nën përkujdesjen e kryetarit të Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, sot janë tubuar në një vend, në koncertin festiv, fëmijët e të gjitha komuniteteve...

Karikaturat politike në debatin publik

  Karikaturat politike kanë një histori të gjatë në debatin publik e politik. Në Shtetet e Bashkuara ato janë një pjesë e pandashme e kulturës...

Nxënësit e shkollave fillore pjesë e projektit “Komuniteti i të mësuarit së bashku”

  Në sallën e koncerteve të Shtëpisë së Kulturës “Gursel e Bajram Sylejmani” në Viti, është mbajtur një program i përgatitur nga nxënësit e gjashtë...

“Ëndërr e prerë” poezia e trishtë nga Dritëro Agolli

  Poezia e trishtë nga Dritëro Agolli, që të gjithë duhet ta lexojnë. Mos vdis, se pas shirave arën e mbushi bari, Ka rënë në ullishte mizë...

Në Gjilan hapet eskpozita “12 Muajt e Vitit 2018”

  Në kuadër të aktiviteve në shënim të festave të fundvitit, në Gjilan është hapur sot ekspozita “12 Muajt e Vitit 2018”, e cila është...

Një letër dashurie e Lasgushit për vajzën me emrin Shqipe

  Zonjushës Shqipe, Lasgush Poradeci, Rruga Ismail Qemali nr 26 Durrës, Tiranë, më 12 të Marsit 1940. Shqipe e ëmbla ime fort, U mendova kësaj here...

Librin që Obama dëshiron që ta lexoni për të marrë vendime të mençura

  Shumë vite më parë, disa muaj para se të rizgjedhej president, Barack Obama kishte lexuar një libër mbi shkencën e vendimmarrjes dhe nga atëherë...

Zakonet e çuditshme, të shkrimtarëve e mëdhenj

  Shkrimtarët e njohur, përveç perlave të tyre, kanë dhe ata botën e tyre të sjelljeve, ndonjëherë deviante, ndonjëherë interesante. Pa një lloj vesi dhe...

Dialog poetik me kohën dhe veten

  Marigonë  Kelmendi, “Merimangat e lirisë”, poezi, “Buzuku”, Prishtinë, 2018 BEHAR GJOKA                                    Përmbledhja poetike “Merimangat e lirisë”, e Marigonë Kelmendit, jo rastësisht hapet me poezinë “Gjethe”. Qysh...
-->