Tuesday, July 14, 2020

Tehu i sëpatës (tregim)

  Ndonëse natë dhjetori, nuk ishte edhe aq ftohtë sa pritej. Pasi i rehatoi fëmijët, doli edhe njëherë prapa shtëpisë për të parë se mos...

In memoriam për djaloshin që i mungon qytetit!

  ALON AJETI (24. 03. 1984 – 01. 11. 2013) Në këtë përvjetor, sa rëndë të shkruaj e të nxjerrë nga zemra fjalët për një mik...

VDEKJA BANALE

               Biser  MEHMETI (Tregimi që fitoi vendin e dytë në konkursin “Flaka e janarit” 2014 ) Pak para se të arrija në...

Përkujtim – Mirko Gashit

    Më kujtohet kur dilte në Selishtë, vendlindje të të atit dhe të të parëve të tij. Shtrohej tokë mes kusherinjëve nën mollë, me tryezën...

Shpalosje kujtimesh ( tregim )

  Kur u takuam së pari,  s’ di si ndodhi, që aq lehtë zgjatëm duart për të pëshëndetur njëri-tjetrin! Ai, si për habi më tha,...

Botohen në Slloveni poezi të autorit shqiptar Arian Leka

Përzgjedhja është shkëputur nga vëllimi “Ndreqje gabimesh”, fitues i çmimit “Libri poetik më i mirë i vitit 2010”. Numri 205-206 i revistës “Apokalipsa” (Slloveni), botoi...

Viti: Fitues i vendit të parë për recitim Jetmir Elezi nga Kaçaniku

  Në kuadër të aktiviteteve që po zhvillohen me rastin e manifestimit tradicional kulturo-sportivë “Flakadani i Karadakut 2018”, në program, sot, kanë qenë garat rajonale...

KUR NUK KE ÇKA THUA

                  Aziz MUSTAFA   Kur nuk ke më çka thua Thuaj se nuk asht boll me kanë i lirë Thuaj se liria është lule Nuk asht relikt me e mbyll...

Vasha me Duvak

( Agim Ramadanit ) Dimri erdhi. Në liri tash frymojmë shlirë – ti e di kur flitnim. Kur pikturat bëheshin me gjak – e gjak s’kishte. Ne merrnim gjak heronjësh...

Vetvetja më mungon

  Biser Mehmeti Përsëri vetvetja më mungon E bota hesht para stuhisë Në krahun e majtë druri Përtej degëve vetëm harresa Në krahun e djathtë guri Përtej kullave vetëm heshtja Jeta plot...