7.6 C
Gjilani
Wednesday, November 20, 2019

Takimi në hotel me plakun misterioz

  Në vitin 1935, 'Grand Budapest' ishte një vend shumë luksoz, ku fisnikët e vjetër të Evropës shkonin për të shijuar gjërat më të mira .'The Grand...

Rierdha mbrëmë

       Sherife KUQI MORINA E hodha mbi supe bedenin me bedena qëndisur. Bredhjeve iu dhashë fund për në beden edhe isha nisur. Drita dhe rrezet e diellit, kaherë aty...

Rierdha mbrëmë

   Sherife KUQI E hodha mbi supe bedenin me bedena qëndisur. Bredhjeve iu dhashë fund për në beden edhe isha nisur. Drita dhe rrezet e diellit, kaherë aty kishin mbetë. Fare çudi...

Kaçerri i fundit i traditës dhe besës

       Njazi RAMADANI Shumë kohë përpara se të ndodhte kaçerri i fundit në mes tradita e besës, fjalës së dhënë në Bjeshkën e Madhe,...

VDEKJA BANALE

               Biser  MEHMETI (Tregimi që fitoi vendin e dytë në konkursin “Flaka e janarit” 2014 ) Pak para se të arrija në...

Tehu i sëpatës (tregim)

  Ndonëse natë dhjetori, nuk ishte edhe aq ftohtë sa pritej. Pasi i rehatoi fëmijët, doli edhe njëherë prapa shtëpisë për të parë se mos...

Ibrahim Kadriu në Festivalin Ndërkombëtar të Poezisë në Qipro

                              Në Iskele të Qipros Veriore,  më 4, 5, 6 mars, u mbajt Festivali  Ndërkombëtar i Poezisë, manifestim tradicional i cili organizohet për të pesëmbëdhjetën...

Shpalosje kujtimesh ( tregim )

  Kur u takuam së pari,  s’ di si ndodhi, që aq lehtë zgjatëm duart për të pëshëndetur njëri-tjetrin! Ai, si për habi më tha,...

Miza në skenë ( tregim )

Asnjëherë sikur sot, shefi nuk më kishte shkuar kaq shumë në nerva. M’u duk e padrejtë që mundohej aq shumë të tregohet i fuqishëm...

17 SHKURTI

  Mirë se erdhe Pavarësi Na sjellë gaz e lumturi Ty të pritëm me gëzim Gëzuar, gëzuar, vendi im ! 5 vjetorin t'a urojmë Përgjithmonë do të gëzojmë Ti na rritë...