Tuesday, July 14, 2020

17 SHKURTI

  Mirë se erdhe Pavarësi Na sjellë gaz e lumturi Ty të pritëm me gëzim Gëzuar, gëzuar, vendi im ! 5 vjetorin t'a urojmë Përgjithmonë do të gëzojmë Ti na rritë...

Ju miq të dikurshëm

        Po ç' u bë kështu, ndryshim krejtë se prapthi Ju që më mësonit të flisja, gojëkyqur po më doni Ju që dikur më mbanit aq pranë Tash...

Heshtja e gjallë – tregim

    Herë rrinte ulur këmbëkryq, herë ngritej në këmbët që i dridheshin nga një trishtim i egër. Çdo herë e ndjente veten më të lehtë,...

Përkujtim, – Zejnullah Halilit

      Shkoi bukur do kohë motesh që prej se vdiq poeti për fëmijë, Zejnullah Halili!... - Shkoi koha në përjetësinë e saj të amshueshme dhe...

Malli për nipat

    Për ditë në stacion dal Pres e pres Mos po më kthehen nipat (  Pa besë mi mori  ) E kur përsëri kthehem vetëm Një lot Fytyrën ma djeg S'di sa...

Vasha me Duvak

    ( Agim Ramadanit ) Dimri erdhi. Në liri tash frymojmë shlirë - ti e di kur flitnim. Kur pikturat bëheshin me gjak - e gjak s'kishte. Ne merrnim gjak heronjësh...

Përkujtim – Mirko Gashit

    Më kujtohet kur dilte në Selishtë, vendlindje të të atit dhe të të parëve të tij. Shtrohej tokë mes kusherinjëve nën mollë, me tryezën...

Ku je ? – Xhevahir Spahiu

  Ku je ?   Më kërkon dashuria, urrejtja më kërkon. Ku je? O ku je, ku je? As nën dhe, thotë mbidheu; nëndheu: As mbi dhe. Më kërkon dashuria, urrejtja më kërkon. Si nën...

TRISHTIMI – Dritëro Agolli

    Po iki me trishtim i zhgënjyer nga miqtë E mbylla dhe derën që rrinte e hapur Për lajkatarët, për rrenacakët e smirëzinjtë Që shtireshin engjëj të dashur. Ku...

Emrin e ka Dashuri – Ali Podrimja

Për këtë tokë gjaku ka rrjedhur e prindërit tanë kryet e kanë lënë;  kambana të mëdha kanë mbetur në jetën tonë për këtë tokë ata që...