7.6 C
Gjilani
Tuesday, June 25, 2019

Kërkojmë liberalizim sa më të shpejtë të vizave për Kosovën

  Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, ka thënë se Republika e Kosovës kërkon liberalizim sa më të shpejtë të vizave për qytetarët e saj. Në...

Samiti i Parisit do të jetë një pikë kthese për vazhdimin e dialogut

  Drejtori ekzekutiv i Institutit Demokratik të Kosovës (KDI), Ismet Kryeziu, ka thënë se Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) dhe Lëvizja Vetëvendosje (LV) po synojnë...

Të jemi të bashkuar në raport me krimet serbe në Kosovë

  Ish-kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi, ka bërë me dije se askujt prej partive politike nuk i takon që të deklarohet se mund...

LDK-ja dhe LV-ja gabuan rëndë që lëshuan seancën për tribunalin

  Deputeti i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Muharrem Nitaj, e ka vlerësuar gabim të rëndë veprimin e Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK) dhe...

Kosova nuk është vonuar për ta paditur Serbinë për gjenocid

  Politologu Bardhyl Mahmuti ka thënë se Kosova nuk është vonuar për ta paditur Serbinë për gjenocidin e kryer në Kosovë. Përkundrazi, ai ka theksuar...

Të rihapet Instituti për Hulumtimin e Krimeve të Luftës

  Profesori i së Drejtës Penale Ndërkombëtare, Ismet Salihu, ka kërkuar rihapjen e Institutit për Hulumtimin e Krimeve të Luftës të cilin e ka drejtuar...

Themelimi i tribunalit për krimet serbe të bëhet përmes ligjit

  Kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (OVL-UÇK), Hysni Gucati, u ka bërë thirrje deputetëve të Kuvendit të Kosovës...

Fati i qeverisë është i lidhur ngushtë me dialogun Kosovë – Serbi

  Nënkryetari i Partisë Socialdemokrate (PSD), po ashtu deputet i kësaj partie, Dukagjin Gorani, ka bërë me dije se fati i koalicionit qeverisës është i...

Iniciativa për tribunalin ndërkombëtar për krimet serbe duhet të mbështetet

  Ish-ambasadori i Kosovës në Austri dhe Australi, Sabri Kiçmari, i ka dhënë mbështetje iniciativës për themelimin e një gjykate ndërkombëtare për krimet serbe në...

Rritja e pagës minimale është e domosdoshme

  Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, ka thënë se ministria që drejton ka ndërmarrë reforma ligjore në fushën e marrëdhënies së punës,...
-->