7.6 C
Gjilani
Thursday, July 18, 2019

Të rihapet Instituti për Hulumtimin e Krimeve të Luftës

  Profesori i së Drejtës Penale Ndërkombëtare, Ismet Salihu, ka kërkuar rihapjen e Institutit për Hulumtimin e Krimeve të Luftës të cilin e ka drejtuar...

Themelimi i tribunalit për krimet serbe të bëhet përmes ligjit

  Kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (OVL-UÇK), Hysni Gucati, u ka bërë thirrje deputetëve të Kuvendit të Kosovës...

Fati i qeverisë është i lidhur ngushtë me dialogun Kosovë – Serbi

  Nënkryetari i Partisë Socialdemokrate (PSD), po ashtu deputet i kësaj partie, Dukagjin Gorani, ka bërë me dije se fati i koalicionit qeverisës është i...

Iniciativa për tribunalin ndërkombëtar për krimet serbe duhet të mbështetet

  Ish-ambasadori i Kosovës në Austri dhe Australi, Sabri Kiçmari, i ka dhënë mbështetje iniciativës për themelimin e një gjykate ndërkombëtare për krimet serbe në...

Rritja e pagës minimale është e domosdoshme

  Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, ka thënë se ministria që drejton ka ndërmarrë reforma ligjore në fushën e marrëdhënies së punës,...

Pa ndërhyrjen e ShBA-së nuk do të ketë zgjidhje në mes të Kosovës dhe...

  Publicisti i njohur shqiptar Kim Mehmeti ka thënë se përpjekjet e Evropës për t’i normalizuar raportet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë janë vetëm blerje kohe. Në...

Në vjeshtë do të ketë zgjedhje të parakohshme

  Zyrtari i Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Sadri Ferati, ka thënë se procesi zgjedhor në këtë parti është duke u zhvilluar në frymë pozitive. Në...

Takimi i Berlinit do ta orientojë zgjidhjen brenda kufijve që ekzistojnë

  Politologu Belul Beqaj beson se takimi i Berlinit, i cili do të mbahet në fund të këtij muaji, do ta orientojë zgjidhjen definitive të...

Rritja e tanishme ekonomike është nga burime të paqëndrueshme

  Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK), Berat Rukiqi, ka thënë se rritja e tanishme ekonomike është nga burimet jo të qëndrueshme. Në këtë intervistë...

Erdhi koha për president shqiptar të Maqedonisë së Veriut

  Kandidati i pavarur për president të Republikës së Maqedonisë së Veriut, profesori Blerim Reka, ka thënë se fushata parazgjedhore është duke shkuar mirë dhe...
-->