7.6 C
Gjilani
Tuesday, May 21, 2019

Mosuniteti dobëson pozitën e Kosovës në dialogun me Serbinë

  Profesori universitar i negocimit ndërkombëtar në Paris, Valon Murtezaj, ka ftuar spektrin politik për unitet në çështjen e dialogut me Serbinë. Ai ka bërë me...

Flet Blerim Reka: Synoj rikthimin e besimit në shtet

  Kandidati i pavarur për president të Republikës së Maqedonisë së Veriut profesori Blerim Reka, e ka quajtur sfiduese garën zgjedhor për president. Në këtë intervistë...

Taksa është i vetmi instrument që bllokon idenë e ndryshimit të kufijve

  Ish-ministrja për Dialog, Edita Tahiri, e ka ftuar Qeverinë e Kosovës të mos heqë dorë nga taksa për produktet serbe. Ajo ka thënë se...

Shqiptarët e Luginës mbështesin platformën për bisedime

  Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, Ragmi Mustafa, e ka përkrahur platformën për dialog me Serbinë të ekipit shtetëror të Kosovës. Ai ka thënë se përfshirja...

Kosova duhet të reflektojë ndaj kërkesave të ShBA-së

  Profesori i marrëdhënieve ndërkombëtare, Afrim Hoti, ka thënë se Kosova duhet të reflektojë ndaj kërkesave të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (ShBA-së). Ai ka thënë...

Raportet strategjike mes vendeve nuk varen nga çështjet periferike

  Politologu Belul Beqaj ka ftuar liderët institucionalë të Kosovës që të kenë kujdes në raportet me ShBA-në dhe BE-në. Ai ka thënë se vendimmarrja për...

Maqedonisë i duhet një president që pranohet nga të gjithë

  Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim (BDI), Ali Ahmeti, ka thënë se 2019-a është vit i vendimeve të mëdha dhe transformimit të Ballkanit Perëndimor. Në...

Goli Otoku, krimi që s’harrohet kurrë

  Intervistë me veprimtarin e çështjes kombëtare, autorin e librit monografik “Goli Otoku, histori e trishtë e një krimi shtetëror jugosllav”, Meriman Braha Unë nuk kam...

Brenda këtyre ditëve do të gjendet zgjidhja për taksën

  Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Zenun Pajaziti, ka thënë të dielën se miratimi i Ligjit të Buxhetit, Ligjit për Paga dhe Ligjit...

Taksa duhet të mbetet, qeveria duhet të bjerë

  Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Ismajl Kurteshi, ka ftuar Qeverinë e Kosovës të mos lëvizë nga taksa për mallrat serbe. Ai ka thënë se taksa...
-->