7.6 C
Gjilani
Wednesday, June 26, 2019

Raka: Kosova, prin në Evropë në përdorimin e antibiotikëve injeksione

  Me përdorimin e injeksioneve të cef-reaksionit, grup i antibiotikësh, ne e kemi vendin e parë në Evropë, thotë në intervistë për Radion Evropa e Lirë,...

Joan Baez: Fitore të vogla dhe humbje të mëdha

  Joan Baez , këngëtare e njohur amerikane dhe aktiviste e të drejtave të njeriut, ka marrë pjesë në Forumin 2000, që është mbajtur këtë muaj...

Olters: Kosovarëve u duhen informata për menaxhim të parave

  “Sa më e zhvilluar të jetë një ekonomi, aq më të zhvilluara do të jenë instrumentet për menaxhimin e parasë që dikush posedon -...

Thaçi: Qeveria maqedonase i varfëron shqiptarët

  Maqedonasit kanë më shumë përparësi, sepse Qeveria në mënyrë ilegale, i varfëron pandërprerë zonat e shqiptarëve, segmentet jetësore të tyre, me të vetmin qëllim...

Politika e harron kulturën sepse ka probleme

  “Qëllimi i përbashkët yni si shqiptar dhe prioritet për artistet është përpjekja ne mënyrë te zëshme për te marre "hisen"qe na takon. Kultura është...

Intervista e fundit e Rugovës për BBC-në

  Presidenti i Kosovës, Ibrahim Rugova, i tha BBC-së, se njohja e drejtëpërdrejtë e pavarësisë së Kosovës do të ishte më e dobishmja për gjithë...

Kurteshi: Gjendje e rëndë nga mosrespektimit i të drejtave të njeriut

  Ekzekutivi është më i pandjeshmi ndaj rekomandimeve të Avokatit të Popullit, kurse Kuvendi është një përbërje amalgame, përbëhet nga vullnete të ndryshme politike, por...

Syla: Buxheti për shëndetësi, sfida kryesore

  "Për të performuar një sistem në mënyrë të mirëfilltë, nevojiten katër hallka: qeverisja e mirë e sistemit shëndetësor, financimi i qëndrueshëm, ofrimi i shërbimeve...

Hooper: Ndërhyrja në Siri: Kosova model, por me synim tjetër

  “Në Kosovë, ndërhyrja humanitare ishte e disenjuar të largojë njëherë e mirë autoritetin e Serbisë mbi Kosovën dhe jetët e qytetarëve të saj. Në...

Bergson: Fest Film Kosova – takim i artistëve

  Në intervistën ekskluzive për InfoGlobi-n kritiku botëror i filmit Phillip Bergson flet për sukseset dhe sfidat e kinematografisë në Kosovë, rajon e botë. Bergson është...
-->