7.6 C
Gjilani
Monday, October 14, 2019

Isufi: Nuk po na shpërblehet konstruktiviteti

    “Me marrëveshjen e fundit me Serbinë, Kosova ka lëshuar pe, duke e dëmtuar në një masë edhe interesin e saj, por kjo nuk i...

Kosovës po i imponohet krijimi republikës serbe në veri

Serbia do të provojë të bëjë shumë manovra për të penguar zbatimin e marrëveshjes së arritur në Bruksel - do të ketë hezitime, përpjekje...

Kandiq: Të ndalojmë së foluri gënjeshtrat

    Qeveria e Serbisë duhet të flasë për të kaluarën duke u bazuar në fakte. Duhet të njohë institucionet e Kosovës. Të pranojë viktimat. Në...

Sulejman Rexhepi: Forcat çlirimtare kundër regjimit të Asadit, s’janë radikale

  Ditë më parë është raportuar se një i ri nga Gostivari i Maqedonisë është vrarë në luftën e Sirisë. Kryetari i Bashkësisë Islame në...

Kusari – Lila: Në Kosovë ka burokraci

    Ambientin e të bërit biznes po e pengon burokracia nga agjenci të ndryshme qeveritare. Pengesa paraqet niveli lokal, ndërsa investimet e huaja nuk i...

Krasniqi: Serbia vazhdon politikën e dy binarëve

"Serbia vazhdon politikën e dy binarëve, në një anë sikur bën marrëveshjen me ndërmjetësimin e Brukselit për të ecur në rrugën e integrimeve evropiane,...

Kabashi: S’ka konfiskim të pasurisë së paligjshme, pa procedurë për vepër penale

    Ne, si prokurorë, do të na konvenonte shumë më tepër që në atë ligj të parashihej mundësia e bartjes së provës së të dëshmuarit...

Makolli: Serbia mos t’iu krijojë probleme mërgimtarëve

    “Problemet e mërgimtarëve lindin qysh në hyrjen e tyre në kufirin e Serbisë dhe deri me rastin e hyrjes në territorin e Kosovës. Në...

Sanfey: Kosova vuan nga mungesa e investimeve

    Sipas gjetjeve të fundit të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, Kosova, në vitin 2012, ka shënuar rritjen më të madhe ekonomike në Evropën...

Liria e medies në Kosovë hap prapa, në Shqipëri përparim

Organizata Freedom House nxori indeksin për lirinë e shtypit në botë, ku Shqipëria dhe Kosova përsëri radhiten në kategorinë e vendeve me media pjesërisht...