7.6 C
Gjilani
Thursday, August 16, 2018

Popullata e Preshevës Bujanocit dhe Medvegjës e dëshiron bashkangjitjen me Kosovën, nuk duan të...

  Shkruan: Valon Jashari Presheva, Bujanoci dhe Medvegja e kanë të drejtën historike të pa diskutueshme që të i kthehen trungut të saj etnik e autokton...

Janë për t’u admiruar qëndrimet e Thaçit dhe Hazirit, për çështjen e Kosovës Lindore

Shkruan: Enver Haziri Fillimi i negociatave Kosovë-Serbi në Bruksel, nuk ishte edhe aq i mirëpritur nga qytetarët e Republikës së Kosovës, nga shkaku se shteti me...

Lugina e Preshevës, në të kaluarën dhe sot!

Trevat shqiptare në Serbinë Jugore përfshijnë; tri komuna: Preshevë, Bujanoc, dhe Medvegjë, të cilat shtrihen në lindje të Kosovës. Ato janë vazhdim i natyrshëm...

Presidenti Thaçi, po sillet sikur fikall e ka çliru Kosovën

Shkruan: Fadil MALOKU 1. Kur i kujton njeriu i arsyeshëm prononcimet e tija të mëhershme, e (i krahason përmes një ad hoc analize të përmbajtjes)...

Serbia ka veç një qëllim, ta kontrolloj Kosovën përmes Asociacionit me kompetenca ekzekutive

Ardian Azemi Janë të rrezikshme deklaratat për ndryshim të kufijve, aq sa edhe ato për ndarje dhe shkëmbim territoresh ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Kufijtë ndryshohen...

Ndarja e Kosovës fakt apo mit?

  Bekim Thaqi  Tema e shumëpërfolur ndër vite në Kosovë, se a do të mund të shkëputet veriu i Kosovës dhe se a do të ketë...

Disa gjëra që duhet t’i kemi parasysh për Adem Demaçin

  Daut Dauti Barra e Adem Demaçit ka qenë shumë e rëndë. Kjo barrë përmbante peshën e kërkesës për barazim të shqiptarëve në Jugosllavi, e cila,...

Rugova dhe Demaçi, këta vëllezër sijamezë

  Fadil Lepaja Afër njëri-tjetrit, vetëm disa metra larg, sot pushojnë të qetë në tokën e Kosovës, dy viganë të cilët për shkak të dilemave historike...

Siguria në trafik?

Bekim Thaqi Viteve të fundit si një problem që ka dalë në pah, dhe që po e mundon shoqërinë në Kosovë është siguria në trafik...

“Të ikim” nga Shqipëria e nga Kosova biri im!

  Gezim Mekuli U bënë katër javë qëkur Noka erdhi në vendlindjen e prindërve të tij. Rrugëton Noka nga 4,000 kilometra për shtatë vjet rresht, nga dy...
-->