7.6 C
Gjilani
Sunday, August 25, 2019

Korrupsioni nuk luftohet me turre elektorale

Shkëmb Manaj Lufta kundër korrupsionit nuk bëhet me turre elektorale dhe nuk duhet të konceptohet si luftë individuale ! Korrupsioni nuk mund të luftohet nga ata...

Të gjithë i fitojnë zgjedhjet, vetëm një parti apo koalicion do të jetë fitues!

  Behxhet Sh. SHALA – BAJGORA Kush do të jetë i dyti sepse i pari dihet: Një mik imi më tha se më është lagur baroti dhe...

“Askushi”, “Dikushi” dhe “Zarfi”

  Fadil Lepaja Tash, ndër ne, zarfi ka kuptimin e vet metaforik i cili lidhet me pushtetin e zgjedhur. Kur e hapëm zarfin dhe na doli...

Vendlindjes i duhemi të gjallë

  Adem Nimani Keni dëgjuar goxha herë amanete njerëzish për t’i varrosur ata në vendlindje! Ku ka njerëz ka edhe varreza. Puna është sakrificë për jetë....

Jo zgjedhje me analfabetë funksionalë, zgjohuni për Kosovën!

  Astrit GASHI Premtime marramendëse, fjalime boshe, shpenzime koti e çka jo tjetër do të dëgjojmë përditë këto ditë vere në disa medie tona të cilat...

Po dështojmë t’i edukojmë fëmijët me ndjenjën e detyrës dhe të përgjegjësisë

  Denisa Daka Më dhemb çdo ditë teksa shoh të rinj të vrasin kohën pa limit në kafene a bare kudo rrotull, pa u angazhuar e...

Stërgjyshi i Boris Johnsonit bashkëpunonte me shqiptarët, por shqiptar nuk ishte

Daut Dauti Me rastin e prejardhjes së Boris Johnsonit, mediat tona vazhdojnë të tregohen joprofesionale duke botuar lajme të paverifikuara dhe të pavërteta. Mediat tona...

Legalizim, jo kolonizim

Adem Nimani Tash e njëzet vjet, legalizimi i pronës në Kosovë është përmend me raste, por nuk u krye asnjëherë. Sesa humbin qytetarët e Kosovës...

Demokracitë e Facebook-ut dhe Antinjeriu

Adriana Istrefi Jemi të lirë… Sot përjetimi i lirisë e ka tejkaluar lirinë prej vërteti. Sot liria është thyer në mijëra copëza të antinjeriut modern....

KUR “ANALISTËVE” U INJEKTOHET GUXIMI

Shkelzen Halimi Vetëm pushtetin nuk e zë gjumi. Në fakt, edhe nëse kotet pak, njërin sy gjithmonë e ka të hapur. I vetëdijshëm për vlerat...
-->