7.6 C
Gjilani
Friday, December 13, 2019

Kosovës i duhen fytyra të pa komprometuara politike?!

Shkruan: Skënder MULLIQI Pak ose asgjë të hairit nuk përjetuam nga pushtetet e pasluftës. Kemi menduar se veç të mira do të kemi, se ishim...

Jakup Krasniqi: “Kosova” e Schmittit – pamflet antishqiptar!

Shkruan: Jusuf BUXhOVI Kryetari i Kuvendit të Kosovës Jakup Krasniqi, në “Kohën ditore” të 22 dhjetorit,  sulmon ashpër “Kosovën” e historianit Jens Olivr Schmitt. Në...

Morali në politikë

    Konceptin e moralit në bashkërenditje me politikën mund ta shohim ndryshe nga paraqitja në realitet. Pra, mund ta shohim si barazi "absolute" midis lidhjeve...

Vërtetë ka shumë nevojë!

 Shkruan: Mimoza SHKODRA   Po e nisë me një fjalë siç e thotë një grua e mençur, Gloria Steneim: "Problemi kryesor që kanë burrat e gratë...

Lumturia nuk arrihet me profiterët e luftës dhe me profiterët e paqes?!

  Shkruan: Skënder MULLIQI Të gjitha shtetet e rajonit po gjejnë rrugë të integrimit në Evropë. Kosova ka vendnumëruar. E fituam lirinë, por nuk po e...

Çka humb e çka fiton Kosova me shkëmbim të territorit me Serbinë?

  Sami Behrami Kohëve të fundit, në opinionin kosovar përsëri është aktualizuar çështja e shkëmbimit të territoreve në mes Kosovës dhe Serbisë respektivisht Kosovën Veriore me...

Për çfarë profili të deputetëve ka nevojë Kosova?

  Nga Musa Sabedini Kosova dhe qytetarët e saj, në këto zgjedhje të parakohshme, e kanë mundësinë që të zgjedhin ose votojnë një profil të deputetëve...

Integrimi i vonuar i Ballkanit në Bashkimin Evropian

  Viktor Mërkuri Në vitin 2003, vendeve të Ballkanit iu ishte thënë se e ardhmja e tyre ishte brenda BE-së. Megjithatë, deri më sot shpresat e...

Shkapja nga fantazma osmane

  Shkruan: Ndue UKAJ Për domosdoshmërinë e shkapjes së shqiptarëve nga Perandoria Osmane dhe nga veset që na la ajo, dikur flisnin e shkruanin korifenjtë e...

Krijimi dhe menaxhimi i krizës që nuk duhej të kishte ndodhur

  Fadil Lepaja Ballkani është gjithnjë hapësirë e përshtatshme për të mbjell kriza që nuk zgjidhen kurrë, apo që zgjidhen vetëm përkohësisht. Ndërron konjuktura dhe kriza...