Wednesday, February 26, 2020

Shëndeti (nuk) është mall

  Fadil Lepaja Mendoni se keni plotësisht të drejtë të jeni i shëndetshëm? Nuk keni! Por, edhe nëse mendoni se jeni, nuk jeni! Jo derisa njëri...

Planifikimi i falimentimit të ndërmarrjeve publike!?

  Në demokracitë e brishta, sikur demokracia shqiptare, klasa politike bashkërendon politikat me klasën e biznesit. Lufta kryesore bëhet për të krijuar klasën sunduese (politikanët e...

Demokracia, zyra për regjistrimin e partive politike dhe zgjedhjet brenda partive politike

Xhevat Bekteshi Nëntëmbëdhjetë vite pas luftës dhe dhjetë vite pas shpalljes së pavarësisë, Kosova përballet me mungesë të demokracisë së mirëfilltë në sistemin partiak të...

Politikanët profiterë dhe trajtimi i kontribuuesve të sinqertë si “argatë të lloçit”!

Shkruan: Ibish Ibishi Politika në shoqërinë tonë është kuptuar si realizim i qëllimeve personale dhe pak më larg realizim i interesave klanore, kështu po shihet...

Loja me parime më e rrezikshme se loja me kufij

Fadil Lepaja Deklaratat e presidentit të Kosovës për korrigjimin e kufijve, edhe pse me të drejtë kanë ngjallur shqetësim te qytetarët dhe disa subjekte politike,...

Vizat dhe shtetrrethimi i vazhduar për kosovarët

  Fadil Lepaja Dikur, viteve të ‘80-ta dhe ‘90-ta të shekullit të kaluar, për shumë të rinj shqiptar, edhe për qytetarë të të gjitha moshave e...

Kryeministri Haradinaj fuqizoi pozicionin ndërkombëtar të Kosovës

  Shkruan: Halil Matoshi E drejta e Kosovës e mbështetur nga ShBA-ja dhe aleatët e saj evropianë, si dhe taksa dhe ushtria janë aksionet e vetme...

Arti i komunikimit dhe komunikimi politik në Kosovë

  Elife Luzha Aftësia për të komunikuar na bën të jemi  qenia më e privilegjuar dhe më e pushtetshme në planet. Ndoshta kjo bindje ka bërë...

Ballkanasit

Adem Nimani Aq shumë tipare të përbashkëta kanë popujt e Ballkanit sa që, po të numërohen, edhe gjuha që i dallon humb rolin. Mbi të...

Gënjeshtrat që shqiptarët i besojnë dhe i trashëgojnë brez pas brezi!

  Lutfi Dervishi Fallacy është një fjalë që anglezët e përdorin kur një argument apo bindje është mbështetur mbi një falsitet – të pavërtetë.. Për shembull: deri...