7.6 C
Gjilani
Sunday, September 22, 2019

Krishti lind edhe në Alepo

  Dom Gjergj Meta Alepo është ndoshta emblema më e madhe e pasojave të egoizmit njerëzor në kohët moderne. Nuk ka asgjë të përbashkët me ndjenjat...

Vallëzimi i Gruevskit mbi vullkan

  Arsim Zekolli Shikuar në retrospektivë dhe pa pretendime të qëllimshme, mund të them se si njeri në moshën e mesme më ngarkojnë tri mistere të...

Sot kanuni është “një botë e mbyllur”

  Kanuni është një monument kulturor historik i së drejtës tradicionale të shqiptarëve. Shqiptarët kanë trashëguar deri në shekullin e 20-të dy kanune: “kanunin e...

Thyerja e miteve për planet ruse në Ballkan

Marcus Tanner Një libër i ri hedh një vështrim hulumtues mbi atë që ka në plan Rusia – dhe atë që s’ka në plan –...

Ku është lajmi?

  Blerim Gashani Gazetaria që zvarrit këmbët gjatë gjithë ditës tek dyert e institucioneve shtetërore dhe në mbrëmje na i jep të përtypura lajmet nga konferencat...

Vështirësia për të ndjekur të vërtetën me çdo kusht

  Kur nisa të punoj si gazetare, më shumë se 20 vite më parë, i shkruaja me dorë shënimet e mia, dhe përdorja një makinë...

Skënderbeu u mësoi shqiptarëve çfarë është atdheu

  Spartak Ngjela Më 17 janar, të 550 viteve më parë ka vdekur Heroi ynë Kombëtar Gjergj Kastriot Skënderbeu Gjergj Kastrioti ishte i pari shqiptar që duke...

Shqiptarët, midis Perëndimit dhe Lindjes

  Klementin Mile “M’u kujtua libri i Çabejt Shqiptarët midis Perëndimit dhe Lindjes, ndërkohë që po lexoja dallimin që bën filozofi gjerman Sloterdijk midis një mënyre...

Bashkimi Evropian dhe korrupsioni në Kosovë

  Rexhep Qosja Korrupsioni! Nepotizmi! Korrupsioni dhe nepotizmi! Këshilli kombëtar kundër korrupsionit! Agjencia kundër korrupsionit! Java e luftës kundër korrupsionit! Lufta kundër korrupsionit! Siç po shihet, në Kosovë sot kemi: Këshill kombëtar kundër korrupsionit. Agjenci...

Rugova dhe Demaçi, këta vëllezër sijamezë

  Fadil Lepaja Afër njëri-tjetrit, vetëm disa metra larg, sot pushojnë të qetë në tokën e Kosovës, dy viganë të cilët për shkak të dilemave historike...
-->