Wednesday, February 26, 2020

Serbia ka veç një qëllim, ta kontrolloj Kosovën përmes Asociacionit me kompetenca ekzekutive

Ardian Azemi Janë të rrezikshme deklaratat për ndryshim të kufijve, aq sa edhe ato për ndarje dhe shkëmbim territoresh ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Kufijtë ndryshohen...

Lutfi Haziri, emri që shënon kohën e LDK’së postrugoviane

  Shkruan: Arbër Ismajli Koha është që lidershipi i LDK’së të shohë liderin e saj në Lutfi Hazirin, njeriun që ka të gjitha tiparet e një...

Kot ikni (vetmisë nuk i ikni dot)

  Adem Nimani Punëtori nuk rrëfehet kurrë, para askujt. Punëtori është atdhetar i radhëve të para. Punëtori është më hero se çdo hero. Punëtori është simbol...

Të jesh peng i gjeopolitikës

Fadil Lepaja Ne nuk jemi vetëm “shtazë politike”. Ne jemi edhe popull politik. Jo sepse veprojmë politikisht, por se rrimë politikisht. Rrimë këmbëkryq në politikë....

Fytyrëvrarë…

  Adem Nimani Ka shumë nofka Zi Ziu, por për te, më e dashura është ajo që mori si ushtar i dovletit. Më me dëshirë e...

Legalizim, jo kolonizim

Adem Nimani Tash e njëzet vjet, legalizimi i pronës në Kosovë është përmend me raste, por nuk u krye asnjëherë. Sesa humbin qytetarët e Kosovës...

Koha e atyre që së pari doktorojnë e pastaj e kryejnë filloren

  Shkelzen Halimi Ishte i llastuar, ai, çuni i lagjes sonë. Nuk e donte shkollën dhe mezi që e kreu tetëvjeçaren. Prindi i tij, duke mos...

Pse Amerika duhet të udhëheqë sërish botën

  U takon Shteteve të Bashkuara të udhëheqin sërish rrugën, për të përballuar sfidat e mëdha që ajo ka përpara. Asnjë komb tjetër nuk e...

Fati dhe fataliteti në Shqipëri e Kosovë

  Ilir Yzeiri Demokracia shqiptare, nëse mund të quhet e tillë, po përjeton krizën më të thellë të përfaqësimit dhe sot vendi ngjan më shumë me...

Murtaja e gjuhës nuk sjell gjë të mirë

  Në asnjë fushë të jetës gjërat nuk ndryshojnë vetvetiu. E më së paku në punët e shtetit dhe të politikës. Ky mendim është aksiomatik....