7.6 C
Gjilani
Thursday, November 14, 2019

Në 675-vjetorin e Shkollës së Arbërve në Venedik

  Jahja Drançolli Marrëdhëniet arbërore-venedikase datojnë së paku nga shek. XI. Nga kjo kohë e sidomos nga kapërcyelli i shek. XIV, Republika e Venedikut, pasi që...

Mësimdhënësit e viteve 90-ta janë heronjë të gjallë!

  Arben Mehmeti Kush do qoftë që ka rezerva në lidhje me punën e mësimdhënësve të viteve 1989-1999, nuk ja vlen me komentue përveç se me...

A mund ta kontrollojmë lajmin e rremë?

  Aleksander Dardeli Në përgjigje të valës së lajmeve të rreme që përmbytën fushatën e zgjedhjeve presidenciale në Shtetet e Bashkuara, shumë vëmendje i është përkushtuar...

Politikanët profiterë dhe trajtimi i kontribuuesve të sinqertë si “argatë të lloçit”!

Shkruan: Ibish Ibishi Politika në shoqërinë tonë është kuptuar si realizim i qëllimeve personale dhe pak më larg realizim i interesave klanore, kështu po shihet...

“Pa komb, pa atdhe dhe liri- nuk ka jetë as fe”-Mulla Sefë Govori

Familja Govori, së pari në Kosovë u ndal në katundin Prapashticë të Gallabit të Prishtinës, pas dëbimit nga fshatrat e Serbisë. Ajo u vendos...

Sjellja në vend publik dhe qytetaria

      Grekët e vjetër, dënimin më të ashpër për qytetarët e vet e kishin ndalesën për të shkuar në teatër. Ishte ajo kohë para dymijë...

Opinion Institucionalizimi i krizës partiake

  Shkruan: Albin KURTI Nuk përdoren fjalë që të ndërtohen fjali që të shprehet kuptim. Më parë, thuhen fjali që të përdoren fjalë, që të përdoret një...

Shëndeti (nuk) është mall

  Fadil Lepaja Mendoni se keni plotësisht të drejtë të jeni i shëndetshëm? Nuk keni! Por, edhe nëse mendoni se jeni, nuk jeni! Jo derisa njëri...

Ushtria e Kosovës garanton paqe në rajon

  Lufta, kudo që ndodh dhe sado që zgjatë, paraqet seri katastrofash dhe domosdoshmërish në fund ka një fitues. Kosova me gjithë sakrificën për liri,...

Rexhep Mitrovica, burrështetasi që u la nën harresë

  Jahja Lluka U lind me 15 Janar 1888, në Mitrovicë, nga nëna Hajrie dhe babai Mahmud. Familja, fal pasurisë, i mundësoi shkollimin të birit Rexhep...