7.6 C
Gjilani
Sunday, August 25, 2019

Zhvillime të bujshme në Kosovë

  Vilma Filaj-Ballvora Njëzet vjet pas mbarimit të luftës në Kosovë mbeten akoma shumë plagë të pashëruara dhe pajtimi mes Serbisë dhe Kosovës ende shumë larg....

Mjeku, mes heroit dhe keqbërësit

  Çapajev Gjokutaj Gjithnjë më ka bërë përshtypje mënyra si e shohin mjekun pacientët dhe të afërmit e tyre. Mbizotëron një përzierje besimi, respekti dhe adhurimi,...

Mallkimi për të kërkuar lirinë

Ballsor Hoxha Një gjë është e vërtetuar në tërë historinë e njerëzimit, se shoqëritë ekstreme si kjo kosovare, të cilat kanë vuajtur trauma tejet të...

Ballkanasit

Adem Nimani Aq shumë tipare të përbashkëta kanë popujt e Ballkanit sa që, po të numërohen, edhe gjuha që i dallon humb rolin. Mbi të...

(Pa)mendësia politike: N’dreq t’mallkuar mirëqenia ime, nëse s’më takojnë mua meritat për sukses

Ardian Azemi Këtë vit Kosova shënoi njëzetvjetorin e çlirimit, jo si datë unike, por secila komunë veç e veç. Edhe ashtu, kësisoj jemi çliruar. Njëzetvjetori...

Mërgimtarët, në mes të mallit dhe harresës

Emin Azemi Praninë e mërgimtarëve ne e kemi kuptuar vetëm si çështje private të individëve me ambicie që përfundojnë brenda oborreve të shtëpive, por askush...

Jepni dritë “Panairit të Librit”, kthejani imazhin Gjilanit

Aty ky pushteti të largon nga libri, aty njerëzit ikin dhe braktisin qytetin. Qyteti mbetet si shtëpia pa njerëz. Aty, atëherë, dhe vet qyteti...

Humori “i bardhë” rus

Fadil Lepaja Është shaka, rreng apo çapkënëri biseda telefonike e “prankerëve” rusë, me kryeministrin e Maqedonisë Veriore, Zoran Zajev e publikuar në kanalin e tyre...

Zyrtarizimi i hapjeve të dosjeve, do të hapte një kaptinë të re historike

Skender Mulliqi Do të ishte në interes të vendit që lidhur më hapjen e dosjeve të mbahet edhe ndonjë tubim lidhur më këtë temë.Opininoni publik...

Teki Dervishi, një shkollë e nxënë jashtë librave

  Emin Azemi Nëse në Britani ekziston si model katedra e Shekspirologjisë, e pakta që mund të bëhet në sistemin tonë arsimor, kulturor e mediatik, është...
-->