Sunday, January 26, 2020

Si popull, nuk jemi ata të politikës, jemi saktë këta të tre ditëve të...

Ardian Azemi Bashkë me pallatet në Durrës e Thumanë, ra edhe politika. Njerëzit gjinden me jetë ose fatkeqësisht pa jetë nën gërmadha si pasojë e...

Thirrjet për urrejtje dhe dëbim nuk kanë vend askund

Ibish Ibishi / Reagim ndaj thirrjes për kthim të banorëve të Luginës Preshevës, mbjellje të urrejtjes dhe kërcënim të kryetarit të LQ “Vatra ”/ Nuk mundemi...

Sa do të na kushtojë injoranca jonë!?

  Mustafa Bajrami Është me rëndësi të madhe për klasën politike kosovare t’i lexojë përvojat e shteteve që kanë kaluar nëpër bungaja të njëjta nëpër të...

Distanca Tiranë-Beograd në radarët e Kosovës

  Emin Azemi Politikat e jashtme zyrtare të Tiranës kundrejt Beogradit gjithmonë janë testuar në Kosovë. Marrëdhëniet e Shqipërisë me Jugosllavinë e dikurshme dhe me Serbinë...

Mini-Jugosllavia, plus Shqipëria (e Madhe)

  Fadil Lepaja Në një satirë virtuale, me futboll, gjyqtari anësor ka ngritur duart për të sinjalizuar ndërrim në ekipin e Jugosllavisë. “Kosova po del, Shqipëria...

Çka u nevojitet sot shqiptarëve !?

  Shkelzen Halimi Mbi hapësirat shqiptare kanë filluar të bien dhe do të bien mjegullnaja të shumta, të cilat kanë për qëllim që elementin shqiptar, në...

Kush mund ta bëjë kthesën e madhe në shoqërinë kosovare?

  Fadil Sahiti Historicizmi është doktrinë filozofike, sipas së cilës e ardhmja e njeriut determinohet nga ligjet kozmike të cilat janë jashtë kontrollit të njeriut. Njeriu...

Gënjeshtrat që shqiptarët i besojnë dhe i trashëgojnë brez pas brezi!

  Lutfi Dervishi Fallacy është një fjalë që anglezët e përdorin kur një argument apo bindje është mbështetur mbi një falsitet – të pavërtetë.. Për shembull: deri...

Hisja e diasporës në vendimmarrje

  Elmaz Isufi Anëtarët e diasporës shpesh kanë nënshtetësi të dyfishtë, e edhe rreshtim politik të dyfishtë, i cili i bën ata më të pjekur politikisht Vota...

Anashkalohen shumë pika me rëndësi nga plani i punës së Kuvendit

Nevzad Isufi Përpara dy ditësh në sallën e Kuvendit komunal të Gjilanit u mbajt mbledhja e IX e Komitetit për politikë dhe financa, me ç’...