7.6 C
Gjilani
Monday, March 25, 2019

Shteti në inkubator!

      Shkruan: Florim ZEQA Janë shumë faktor që e përcaktojnë nivelin e demokracisë së një vendi. Kriteret për matjen e nivelit të demokracisë janë të...

UJI PARA ASFALTIT!

         Shkruan: Myrfet SHASIVARI Që të gjithë, jemi të vetëdijshëm, se në jetën e përditshme, më i rëndësishëm është uji se rrugët apo...

Hafirët dhe leksionet politike

  Shkruan: Bajram MJEKU Një mëngjes të ftohtë dhjetori të vitit 1998, kur flakët e luftës e kishin përfshirë Kosovën, shefi i Qendrës për Informim të Kosovës...

HIPOKRATI DHE HIPOKRITI!

    Shkroi: FADIL LEPAJA M’u kujtua thashethemi se në hyrje të burgut në Stamboll shkruan: “Këtu nuk ka Zot!” Ndoshta nuk është thashethem por unë e kam...

Shteti me koncesion!?

  Shkruan: Nexhat HAJRULLAHU Ndoshta titulli i këtij shkrimi tingëllon pak si rëndë, por zakonisht termi koncesion që po përdoret për dhënie nën menaxhim të një...

Demokracia shqiptare në peshojë..!?

  Shkruan: Hafiz GAGICA Demokracia i përngjan një oqeani të cilin, herë e përfshijnë valë të mëdha që shpeshherë shndërrohen në Cunam, e herë e përfshijnë valë...

Dëshpërimi i luftëtarëve të lirisë në ish komandantët e tyre!

  Shkruan: Florim ZEQA Po bëhen gati 15 vite nga çlirimi, tetë vite nga shpallja e pavarësisë (njohjes formale) së Kosovës. Ngado që kthen kokën të mungon...

HARTIM ME SHKRIM

   Femi HALIMI Më vjen rëndë shumë, kur shoh debate në tv me temë për gjëra me shumë rëndësi e që debatuesit nuk janë në...

New York Times: Kthesa e gabuar e Turqisë

  “NYT” Kryeministri i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, ishte javën e kaluar në Bruksel, duke synuar ripërtëritjen e marrëdhënieve me Evropën, por në radhë të parë,...

ShBA duhet t’i thotë Turqisë: Ndrysho drejtimin!

  Shkruajnë: Morton ABRAMOWITZ, Eric EDELMAN dhe Blaise MISTZAL  Çfarëdo arritjesh që të ketë pasur gjatë dekadës së fundit, kryeministri i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, po shkatërron demokracinë e pasigurt të...
-->