7.6 C
Gjilani
Thursday, April 25, 2019

Demokracia shqiptare në peshojë..!?

  Shkruan: Hafiz GAGICA Demokracia i përngjan një oqeani të cilin, herë e përfshijnë valë të mëdha që shpeshherë shndërrohen në Cunam, e herë e përfshijnë valë...

Dëshpërimi i luftëtarëve të lirisë në ish komandantët e tyre!

  Shkruan: Florim ZEQA Po bëhen gati 15 vite nga çlirimi, tetë vite nga shpallja e pavarësisë (njohjes formale) së Kosovës. Ngado që kthen kokën të mungon...

HARTIM ME SHKRIM

   Femi HALIMI Më vjen rëndë shumë, kur shoh debate në tv me temë për gjëra me shumë rëndësi e që debatuesit nuk janë në...

New York Times: Kthesa e gabuar e Turqisë

  “NYT” Kryeministri i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, ishte javën e kaluar në Bruksel, duke synuar ripërtëritjen e marrëdhënieve me Evropën, por në radhë të parë,...

ShBA duhet t’i thotë Turqisë: Ndrysho drejtimin!

  Shkruajnë: Morton ABRAMOWITZ, Eric EDELMAN dhe Blaise MISTZAL  Çfarëdo arritjesh që të ketë pasur gjatë dekadës së fundit, kryeministri i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, po shkatërron demokracinë e pasigurt të...

Klubi i Gazetarëve “Beqir Musliu” bëri dhe do bëjë gazetari qytetare

  Nexhat BUZUKU Klubi i Gazetarëve “Beqir Musliu” në 13-vjetorin e themelimit  Informimi i shpejtë, objektiv, i paanshëm, i bazuar në burime të sakta, duke respektuar me...

Telashexhinjtë e Serbisë

  “Economist” Sikur Shakespeare të ishte gjallë, do të gjente një burim frymëzimi në Serbi, shkruan gazetaEconomist. Sipas saj, armiqtë e vjetër shtrëngojnë duart, miqtë e vjetër...

Mërgata, zëri i paharruar i atdheut

  Shkruan: Mustafë KRASNIQI (Veprimtaria e mërgatës, kontribuuese në të gjitha kohët) Pushtetit ia kanë zënë frymën karrieristët dhe të paaftit Kur flasim për mërgatën, krijimtarinë dhe krijuesit e...

Ndaleni turrin o trima të Jugosllavisë se kështu nuk i bëni nder as nënë...

  Shkruan: Behxhet Sh. ShALA Trilogji për një anomali: Një popull që jeton sot nuk mund ta ndërtojë të ardhmen nëse nuk ballafaqohet me të kaluarën. Për...

101 vjetori i pavarësisë, po e gjen Shqipërinë prapë të ndarë!

  ISUF BAJRAMI Për nderin tonë të madh dhe për fatin tonë të mirë,nuk u bë rastësisht kaq i madh e kaq i lavdishëm siç na...
-->