7.6 C
Gjilani
Friday, July 19, 2019

Votoni Gjykatën Speciale sipas Kushtetutës sonë

   Shkruan: Seremb GjERGjI ShBA dhe EULEX na ndihmojnë në të gjitha proceset ta ndërtojmë drejtësinë e qëndrueshme. Kuvendi i Kosovës nuk guxon ta fus Kosovën në listën...

Sikur njerëzia të ishte grua, apo NËNË,-bota nuk do të ndjente dhimbje e vuajtje

  Mimozë Shkodra-Bislimi Të flasësh për gruan është vështirë. Si fillim duhet të dijmë rëndësinë e paçmueshme, që ato kanë në jetë. Të flasësh për gruan...

NISMA në Gjilan, niset pa(pro)motorin e saj

     Shkroi: Shefik SURDULLI Spektri politik i Republikës së Kosovës, po "stoliset" çdo ditë e më shumë me themelime të partive të reja. Ne si...

Femrat duhet të lirohen nga koncepti i “lëmoshës”

    Shruan: Valenitina  Bunjaku-Rexhepi Ka qarkulluar gjatë viteve të fundit një sintagmë se që popujt në Evropën Lindore, se shoqëria duhet të lirohet nga koncepti i...

Problemet psikosociale dhe integrimet në shoqëri

(Ndërveprimtaria sociale dhe konfliktet shoqërore) Si tipare më karakteristike që e reflektojnë personalitetin e devijantëve potencial konsiderohen anksioziteti, fobitë, jovetëbesimi, komplekset, frustracionet, neurozat, për të...

Në betejën e sanksioneve me Perëndimin, Rusia më e dobët

     Shkruan: Robert COALSON Rusia dhe Perëndimi janë në teh të një beteje ekonomike lidhur me inkursionin e Moskës në Krime të Ukrainës. Në krizën e cila...

A është rritja e rrogave pozivitet i domosdoshëm apo imoralitet?!

      Shkruan: Behxhet Sh. ShALA   Çka edhe nëse bëhet për fushatë elektorale : Kryeministri aktual i Qeverisë së Kosovës , Hashim Thaçi mori një vendim me të...

Shteti në inkubator!

      Shkruan: Florim ZEQA Janë shumë faktor që e përcaktojnë nivelin e demokracisë së një vendi. Kriteret për matjen e nivelit të demokracisë janë të...

UJI PARA ASFALTIT!

         Shkruan: Myrfet SHASIVARI Që të gjithë, jemi të vetëdijshëm, se në jetën e përditshme, më i rëndësishëm është uji se rrugët apo...

Hafirët dhe leksionet politike

  Shkruan: Bajram MJEKU Një mëngjes të ftohtë dhjetori të vitit 1998, kur flakët e luftës e kishin përfshirë Kosovën, shefi i Qendrës për Informim të Kosovës...
-->