Friday, January 24, 2020

Ramazani që po shkon

   Shkruan: Sulejman Osmani Të gjitha falënderimet i bëjmë për Allahun dhe vetëm Atij i takon adhurimi dhe përkushtimi. Për te falemi dhe vetëm prej Tij...

Identiteti europian i shqiptarëve

   Shkruan: Ndue UKAJ Pikërisht në kohën kur Europa përjetonte zhvillim të hovshëm, në shkencë, kulturë, art e letërsi dhe kur idetë iluministe ishin ngjizur në kontinentin...

Kur (pu)shteti rrëfehet!

  Ata janë vet shteti! Por, nuk janë aq të marrë sa Lui i XIV apo XV, apo kush e mban mend tash se cili...

Liria jonë në kafazin e politikës

    Ndue Ukaj Zgjedhjet janë e mira e demokracisë dhe nëpërmjet tyre e ndjejmë lirinë, me tërë përmasën e jashtëzakonshme dhe frymëzuese që ajo i...

S’mbulohet dielli me shoshë

Në prag të zgjedhjeve parlamentare  Koha të mendojmë së pari për Kosovën "Nga këto zgjedhje duhet të dalim me një shkollë të re politike: përfundimisht, duhet...

Biçikleta e Ramadanit!

    Shkruan: Fadil LEPAJA Shteti po funksionon! Policia andej edhe këndej kufirit shqiptaro-shqiptar brenda pak ditësh shënoi dy suksese të mëdha, gati historike, kundër krimit të organizuem...

Ardhmëria nuk ndërtohet me IZOLIM

   Shkruan: Seremb GjERGjI Populli i Kosovës nuk e meriton aspak IZOLIMIN që po vjen nga Bashkimi Evropian. Kosovaret më shumë se kurrë ka nevojë për Liberalizim....

Rrëfim për një bisedë të paautorizuar me Kadarenë

     Shkroi: Mero BAZE Ai është kthyer në apartamentin e tij në Tiranë. Tavolina e tij e punës tani ngjan si një tavolinë e një...

Kosmopolitanizmi adoleshent në Shqipëri dhe patriotizmi i lokalizuar në Kosovë

   Shkroi: Faton ABDULLAHU Për ne në Kosovë është pak e njohur, sidomos për gjeneratat e reja, se në një periudhë të caktuar kohore në Shqipërinë...

Shenjtëria e librit

   Shkroi: Ndue UKAJ Dita e librit duhet të na shërbej si pikë reflektimi për të kuptuar dhe vlerësuar këtë pasuri të madhe që kemi -...